BLOG

Kolayca Vize Almanızda Size Sponsor Olabilecek Kişiler Kimlerdir?

A -A +
Kolayca Vize Almanızda Size Sponsor Olabilecek Kişiler Kimlerdir?

Eğer öğrenciyseniz ya da halihazırda çalışmıyorsanız ve yurt dışı seyahati yapmayı planlıyorsanız, bunun için öncelikle bir sponsor bulmanız gerekmektedir. Bulduğunuz sponsor, seyahat masraflarınızı karşılayacağı için, bu durum ilgili konsolosluklardan vizenizin olumlu sonuçlanmasına ön ayak olacaktır. Eğer masraflarınızın karşılanacağını belgeleyemezseniz ya da herhangi bir sponsor bulamazsanız, vizeniz muhtemelen red cevabı alacaktır.

Çalışmıyorum Fakat Yeterli Maddi Durumum Var, Sponsor Bulmam Şart Mı?

Yurt dışı seyahati yapacak çalışmayan herkesin sponsor göstermesine gerek yoktur. Çalışma hayatında aktif yer almamakla birlikte maddi durumunuz yeterliyse, bu durumu banka dökümlerinizle, adınıza kayıtlı tapu ve ruhsatlar gibi mal beyanlarıyla belgelediğiniz takdirde sponsor göstermeye gerek kalmaksızın vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu durumda takdir yetkisi elbette tamamen ilgili konsolosluğun elinde olacaktır. Konsolosluk her zaman, durumunuzu ve seyahat amacınızı daha iyi açıklayan ek belgeler talep edebilir veya size bununla ilgili sorular yöneltebilir.

Kimler Bana Sponsor Olabilir?

Yurt dışı vize ve Schengen vizesi başvurularında gösterilecek sponsorların birinci dereceden aile yakınları olması beklenir. Ancak birinci dereceden yakınlarınızın sponsor olamadığı durumlarda ikinci dereceden akrabalarınızın sponsorluğu da kabul edilebilmektedir. Burada önemli olan asıl konu, konsolosluğun planladığınız seyahati gerçekleştirebilecek maddi güce sahip olduğunuza ve seyahatinizden sonra ülkenize döneceğinize ikna olmasıdır.

Sponsorumun Hazırlayacağı Evraklar Nelerdir?

Vize başvuru formu ve sizin diğer evraklarınız ile birlikte sponsorunuzun hazırlaması gereken evraklar aşağıdaki gibidir:

Islak imzalı dilekçe,

Sponsora ait iş evrakları,

Maddi durum belirten evraklar,

Sponsorunuza ait imza sirküleri,

Sponsorun vukuatlı nüfus kayıt örneği,

İstenen bu belgelere ek olarak konsolosluklar farklı evraklar da talep edebilmektedir.

Sponsorsuz Bir Şekilde Vize Almak Mümkün Mü?

Eğer maddi durumunuz vize almaya müsait değilse ya da bir şekilde maddi durumunuzu belgeleyemiyorsanız sponsorsuz bir şekilde vize almanız söz konusu değildir. İlgili konsolosluklar, gittiğiniz ülkeden geri döneceğinize ikna olmak isterler. Özellikle Schengen ülkelerine yapacağınız seyahatlerde bu durum çok önemlidir. Tüm bunların yanında sizden istenen evrakların da eksiksiz ve tam teslim edilmesi oldukça mühim bir konudur. Sponsor evrakları haricinde sizin evraklarınızın da düzgün bir şekilde teslim edilmiş olması gerekmektedir. Aksi durumda vizeniz yine olumsuz sonuçlanacaktır.

Bugün artık tüm konsolosluklar profesyonel bir desteğin vize alım süreçlerinde oldukça önemli bir durum olduğunu vurgulamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek ihtiyacınız olan gerekli desteği alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.