BLOG

Konsolosluğa Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?

A -A +
Konsolosluğa Vize Dilekçesi Nasıl Yazılır?
Vize talep dilekçesi, tüm vize başvurularında talep edilen bir belge olup başvurunuzun kısa sürede olumlu sonuçlanması açısından son derece önemlidir. Vize talep dilekçesinin standart bir formatı yoktur, dolayısıyla her başvuru sahibine ve seyahat amacına/süresine göre değişmektedir. Bununla birlikte, vize talep dilekçesi yazılırken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta vardır.
 
Vize talep dilekçesi, seyahat edeceğiniz ülkenin konsolosluğuna hitaben yazılır. Dilekçenizde seyahat etmek istediğiniz ülkeye gidiş amacınızı kısa ve öz bir şekilde açıklamanız gerekmektedir. Örneğin, aile ziyareti için gidiyorsanız bunu belirtmeniz çok mühimdir. Belirtmeniz gereken bir diğer nokta, seyahat (gidiş-dönüş) tarihlerinizdir. Bu tarihlerin uçak biletleriniz ve konaklama tarihlerinizle örtüşmesine dikkat etmeniz gerekir. Son olarak, seyahatinizden sonra ülkenize geri döneceğinizi taahhüt etmelisiniz. Unutmayın ki, ülkenize geri döneceğiniz kanaatinin oluşması, konsolosluğa güven vermesi vize başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini oldukça arttıracaktır.
 
Bunun dışında, vize talep dilekçesi, seyahatinizle ilgili özel durumlarınız varsa bu durumları açıklamanız için iyi bir olanaktır. Örneğin, yurtdışına seyahatinizin masrafları bir sponsor tarafından karşılanacaksa fakat bu sponsorunuz birinci dereceden yakınınız değilse, sponsorunuzla olan yakınlık derecenizi ve masraflarınızı karşılamayı neden üstlendiğini açıklamak yararınıza olacaktır. Veya davetiye üzerine gidiyorsanız, sizi davet eden ülke vatandaşı ile ilişkinizi vize talep dilekçesinde kısaca açıklayabilirsiniz.
 
Vize başvurunuzda Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışmaya karar verdiğinizde alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız vize talep dilekçenizi en uygun şekliyle ve doğru bilgilerle sizin adınıza hazırlayacak, bunun yanında vizenizin olumlu sonuçlanması için gereken tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirerek zamandan tasarruf etmenizi sağlayacaktır. Unutmayın ki reddedilen vize başvurularının büyük bir çoğunluğu eksik ve hatalı evraklarla yapılan başvurular nedeniyle reddedilmektedir. Doğru başvurular, vizenizin olumlu sonuçlanması ihtimalini de artıracaktır. Vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Ankara, İzmir ve İstanbul ofislerimizle görüşebilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Başvurularınızda sorun yaşamamak için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.