BLOG

Korona Sürecinde Almanya Vize İşlemleri

A -A +
Korona Sürecinde Almanya Vize İşlemleri

“Schengen Bölgesi”, AB ve Avrupa Serbest Ticaret birliği üyesi ülkeleri kapsayan bölgeye verilen isimdir. Balkan ülkeleri, İngiltere vb. birkaç ülke hariç Avrupa’da bulunan ülkelerin çoğu bu anlaşma kapsamında bir serbest dolaşım bölgesi oluşturmaktadır. Almanya, Schengen Bölgesi denildiğinde akla gelen ilk ülkelerden biri olmaktadır. Diğer Schengen ülkelerindeki gibi, Almanya vizesi de Schengen vizesi olarak kabul edilmektedir. 

Schengen Vizesi Neyi Temsil Ediyor?

Schengen ülkelerinden herhangi birine gitmek istiyorsanız Schengen vizesine ihtiyacınız var. Almanya’ya gitmek için de durum aynı. Schengen vizesi, kısa süreli, “C tipi” vize olarak da adlandırılıyor. Genellikle turistik amaçlarla alınmaktadır. Bu vize, alan kişiye 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde 90 gün boyunca Schengen ülkelerine giriş hakkı veriyor. Tek koşul, Schengen bölgesine girişin, vizenin alındığı ülkeden yapılması.

Almanya Schengen Vizesi Başvuruları

Almanya’dan kısa süreli Schengen vizesi almak için, Almanya’nın Türkiye’deki başkonsolosluk veya büyükelçiliklerine başvurmak gerekiyor. Vize mülakatına götürmeniz için gerekli olacak evraklar bu resmi kurumların internet sitelerinde bulunuyor. Büyük bir dikkatle, ihtiyacınız olan tüm belgeleri incelemelisiniz. Belirlenen randevu gününe de tam saatinde ve belgeleriniz elinizde eksiksiz bir şekilde gitmelisiniz.  

Bu konudaki en önemli husus, tüm belgelerin bir araya getirilmesi ve eksiksiz bir şekilde mülakata götürülmesidir. Evraklarınızda eksik çıkması durumunda, vize başvurunuz çok büyük ihtimalle iptal edilecektir. Ayrıca, konsolosluk veya büyükelçilik çalışanları, vize işlemleriniz boyunca sizden ek belge isteme hakkına da sahiptir. 

Vize başvurularının ortalama 15 günlük bir zamandan sonra sonuçlanması beklenir. Bu süre, konsolosluk veya büyükelçiliklerin çalışma takvimine, yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. 

Koronavirüs Önlemleri

Ayrıca koronavirüs sürecinde Almanya vize işlemlerinde bir takım yapılması gereken işlemler mevcuttur. Bu önlemler kapsamında, negatif çıkan testlerinizi de mülakata götürmeniz gerekecektir. Ayrıca ülkeye girişten önce ya PCR testi yaptırmanız, ya da üllkeye giriş sonrasında 15 günlük bir karantina sürecini önünüze koyarak testinizi Almanya’da da yapabilirsiniz. 

Re-Vize Danışmanlık’a Ulaşın

Vize başvuru süreçleri çoğu insan için stresli, yorucu, zorlu süreçlerdir. Yurt dışı seyahatinin en sevilmeyen kısmı olarak bilinirler. Tek başına yapacağınız vize başvurularınızda yapacağınız ufak bir hata, başvurunuzun iptal edilmesine sebebiyet verebilir. Bu da gelecekteki başvurularınız açısından olumsuz bir etki yaratacaktır. 

Bu gibi durumları yaşamak istemiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaşabilir, vize danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Biz sizin yerinize başvurunuzun kitabına uygun şekilde yapılmasını sağlarken, siz de seyahat planlarınızı daha rahat yapabilirsiniz. Bize ulaşmak için online randevu formumuzu doldurmanız yeterlidir. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.