BLOG

Korona Sürecinde Fransa Vize İşlemleri

A -A +
Korona Sürecinde Fransa Vize İşlemleri

Avrupa Birliği üyesi 26 Avrupa ülkesini kapsayan serbest dolaşım bölgesine Schengen Bölgesi adı verilir. Birkaç Balkan ülkesi ve İngiltere gibi ayrı ülkeler dışında, neredeyse Avrupa’nın tamamını kapsayan bir alandır burası. Bu bölge içinde yer alan ülkelerden alacağınız kısa süreli “C tipi” vizeler, Schengen vizesi olarak kabul edilir. Yani bu 26 ülkeden alacağınız herhangş bir vize ile 26 ülkeyi kapsayan diğer ülkeleri vizesiz dolaşabilirsiniz.

Fransa Schengen Vizesi Başvuruları

Bu vizeler, tüm Schengen ülkelerinde, 180 günlük bir zaman dilimi içinde, 90 günlük konaklama ve serbest dolaşım hakkını temsil eder. Bir Schengen ülkesi olarak, Fransa vizesi de bir Schengen vizesidir. Bu vizeye başvurmak için Fransız Konsolosluğu tarafından akredite edilmiş vize danışmanlık merkezlerinin internet sitelerindeki online başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Sonra yapmanız gereken, buradan alacağınız evrak listesindeki evrakları randevu tarihine kadar eksiksiz şekilde tamamlamaktır. 

Başvurunuzda seyahat planınızı göstermelisiniz. Uçak, otel rezervasyonlarınızı belirtmeniz gerekiyor. Eğer diğer Schengen ülkelerini ziyaret edecekseniz, bu koşulda en çok konaklayacağınız ülke Fransa olmalı. Evraklarınızı eksiksiz şekilde tamamlamanız gerektiği gibi bu meselelerde de son derece dikkatli davranmanız gerekiyor. Ziyaretinize dair yanlış, eksik bilgiler de, eksik evraklar gibi başvurunuzun reddedilmesine neden olur. 

Korona Sürecinde Fransa Vize İşlemleri

Koronavirüs sürecinde, yurt dışı seyahatinin gereklilikleri büyük ölçüde değişti. Herhangi bir Schengen ülkesine giriş yapabilmek için negatif çıkan PCR testinizin sonucunu göstermeniz gerekiyor. Ya da Fransa’ya girdikten sonra 15 günlük bir karantina süresini göze alıp, orada test olup, oradan çıkacak sonuçlara göre planınızı yapabilirsiniz. Bu kısım size kalmış durumda, önerimiz, siz testinizi buradan yaptırıp öyle gidin. 

Fransa vizesi başvuruları genellikle 4 ila 7 gün arasında sonulanır. Bu süre konsolosluğun çalışma takvimi, resmi tatil günleri, koronavirüs önlemleri gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. 

Re-Vize Danışmanlık Yanınızda

Korona sürecinde vize başvuruları daha da karmaşık, yoğun, stresli süreçler haline gelmiştir. Evraklarınız tamamiyle doğru olsa da, yetkililere teslim etmeniz gereken sağlık durumu belgelerinde problem çıkabilir ve planlarınız ertelenebilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmak istemiyorsanız bize, Re-Vize Danışmanlık’a ulaşıp başvurularınızın olumlu sonuçlanmasını garantileyebilirsiniz. 

Vize danışmanlığı hizmetlerimiz hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için sitemizdeki online randevu formunu doldurun. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.