BLOG

Korona Sürecinde Hollanda Vize İşlemleri

A -A +
Korona Sürecinde Hollanda Vize İşlemleri

Hollanda, Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken ülkelerinden biridir. Hollanda vizesi, Avrupa’da Schengen Bölgesi olarak bilinen 26 ülkelik bir alanda serbest dolaşım hakkı veriyor. Hollanda’dan aldığınız kısa süreli (C Tipi) vizeler bu imtiyazları temsil ediyor. 

Hollanda, Schengen vizesi için bireysel başvuruları kabul etmiyor. Başvuru için Hollanda başkonsolosluk veya büyükelçilikleri tarafından yetkilendirilmiş özel vize başvuru merkezlerini kullanmanız gerekiyor. Başvuru merkezleri, vize başvurularınızın olumlu sonuçlanmasını garantilediğinden dolayı, en iyi seçeneğiniz. Üstelik korona sürecinde eklenen yeni prosedürler de bireysel başvurularda zaten büyük zorluklar yaratabiliyor.

Korona Sürecinde Hollanda Vize İşlemleri

Hollanda vize başvuruları için elinizdeki pasaportun en fazla 10 yıllık olması ve vize basımı için en az 2 adet boş sayfa içermesi gerekiyor. Vize başvuru sürecindeki standart prosedürlerden geçmeniz gerekecek; belirlenen mülakat tarihine kadar konsolosluğun talep ettiği tüm belgeleri bir araya getireceksiniz. Bu aşamada Re-Vize Danışmanlık gibi bir vize başvuru merkeziyle birlilkte hareket edeceğinizden, süreçte tek başınıza o kadar da büyük zorluk yaşamayacaksınız. 

Korona sürecinde bu prosedürlere ek olarak sağlık kontrolleri, PCR testleri ve gerekli sağlık belgeleri de eklenmiştir. Negatif çıkan testinizi ya önceden Hollanda yetkililerine göstermelisiniz, ya da ülkeye vardıktan sonra 15 günlük bir karantina sürecini göze alıp testinizi orada gerçekleştireceksiniz. Eğer COVID pozitif ile sonuçlanan bir test çıkarsa, doğrudan Türkiye’ye geri dönüşünüzün isteneceğini unutmamanızı ve sağlığınıza dikkat etmenizi öneririz. 

Hollanda vizesi başvuruları genellikle 7 ila 15 gün arasında sonuçlanır. Bu süre, resmi tatiller veya konsolosluğun çalışma takvimi gibi durumlara bağlı olarak uzayabilir. Dolayısıyla, başvurunuzu yaparken, mülakat tarihinizi belirlerken bu gibi durumlara da dikkat etmekte fayda var. 

Bize Ulaşın

Re-Vize Danışmanlık, Hollanda Konsolosluğu tarafından akredite edilmiş profesyonel bir vize başvuru merkezidir. Gelin, birlikte vize işlemlerinizi kolaylıkla sonuçlandıralım. Ne mi yapıyoruz? Kısaca tüm vize işlemlerinizi sizin yerinize biz tamamlıyoruz, siz de seyahat planlarınızı çok daha rahatlıkla gerçekleştiriyorsunuz. 

Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak ve yararlanmak için sitedeki online randevu formunu doldurabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.