BLOG

Korona Sürecinde İngiltere Vize İşlemleri

A -A +
Korona Sürecinde İngiltere Vize İşlemleri

İngiltere vizesi, alması zor olan Avrupa vizelerinden biridir.. Her yıl dünyanın pek çok ülkesinden ziyaretçi alan İngiltere’ye gitmek için çok fazla talep ve başvuru var. Fakat konsolosluklar o kadar ince detaylara dikkat ediyor ki, İngiltere vizesi başvuruları için pek çok kişi profesyonel vize danışmanlığı hizmetinden yararlanıyor. 

İngiltere Vizesi Schengen Vizesi midir?

Schengen vizesi, AB ve EFTA üyesi ülkelerin imzaladığı Schengen Anlaşması kapsamına giren ülkelerden alınabilmektedir. İngiltere, bir AB üyesi ülke olmadığından dolayı buradan alınan vizeler Schengen serbest dolaşım imtiyazlarını kapsamaz. Yani İngiltere vizesi yalnızca İngiltere, İskoçya, Kuzey İrlanda, Galler gibi Birleşik Krallık’a dahil olan ülkelere serbest giriş izni verir. Kısa süreli İngiltere vizelerine turistik vize veya genel ziyaretçi vizesi denir. Bu vizeler, kişinin İngiltere sınırları içerisinde 180 günlük bir konaklama ve dolaşım hakkını temsil eder. 

Korona Sürecinde İngiltere Vize İşlemleri

İngiltere vize işlemleri Schengen ülkelerinin işlemlerine göre çok daha zordur. İngiltere Konsolosluğu, başvuruları çok daha sıkı kontrol etmektedir. Hele ki korona sürecinde gelen ek sağlık tedbirleriyle birlikte, İngiltere vizesi almak daha da zorlaşmıştır. 

İngiltere vizesi için de standart prosedür olarak yetkililerin sizden talep ettiği başvuru belgelerini eksiksiz ve hatasız olarak ibraz etmeniz gerekecektir. Eksiksiz ve hatasız diyoruz çünkü İngiltere vize başvurularında herhangi bir belgede büyük harfle yazmanız gereken bir şeyi küçük harfle yazsanız bile başvurunuz iptal edilebiliyor. Korona sürecinden kaynaklı sağlık testleri belgeleri, sağlık durum belgeleri, karantina işlemleri de aynı derecede dikkat ve titizlikle ele alınıyor. 

Profesyonel Yardım Alın

İngiltere vize başvuruları, ABD vizeleri gibi oldukça zor bir takım prosedürlere sahiptir. Avrupa Schengen üyesi ülkelere nazaran buralardan vize almak son derece zordur. Bu sebepten dolayı gerek İngiliz Konsolosluğu yetkilileri, gerek bu vize süreçlerinden geçmeyi denemiş olan pek çok kişi, bu başvurularda bir vize başvuru merkezinin hizmetlerinden faydalanmanızı önerecektir. Biz de size bunu öneriyoruz. 

Re-Vize Danışmanlık olarak tüm vize başvurularınızın kitabına uygun şekilde gerçekleşmesini ve olumlu sonuçlanmasını sağlıyoruz. Siz de bu süreçte seyahat planlarınızı çok daha rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz. Hizmetlerimizden yararlanmak ve merak ettiklerinizi sormak için bize ulaşın. Bunu yapmak için sitedeki online randevu formunu doldurabilirsiniz. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.