BLOG

Korona Sürecinde Yurt Dışına Seyahat Yapacaklara Öneriler

A -A +
Korona Sürecinde Yurt Dışına Seyahat Yapacaklara Öneriler

Yaşadığımız korona süreci ile birlikte eskiden sahip olduğumuz birçok alışkanlık değişti. Artık maskeler yeni aksesuarlarımız oldu diyebiliriz. Eskiye göre ellerimizi çok daha fazla yıkar olduk. Sürecin belki de bize kattığı en güzel şey! Hepsi bir yana, artık hayatımızın bir parçası haline gelen Covid19 süreci ile yaşamayı öğrendik ya da hala öğrenmeye devam ediyoruz. Bu süreçte yurt içi ve yurt dışı seyahatlerine kısıtlamalar geldi. Belki de seyahat yapmaya korkar olduk. Haklısınız. Özellikle korona sürecinde yurt dışına seyahat yapacaklara bir kaç önerimiz olacak. Siz zaten bunları biliyorsunuzdur ancak biz yine de hatırlatmak isteriz.

Ülkelerin Güncel Aşı Şartları ve Vize Başvuru Süreçleri

Uzun bir süre ülkeler, korona sebebiyle alınan tedbirler gereği diğer ülkelere kapılarını kapalı tuttu. Dolayısıyla bu ülkelerden diğer ülkelere giriş-çıkış yapılamıyordu. Şimdi ise durum biraz daha serbest. Bazı ülkelerin kapıları Türkiye'ye açık. Elbette her ülkenin kendine göre bir tedbir planı olduğu için, aşı şartları da değişkenlik gösteriyor. Kimi ülke sadece iki doz Biontech aşısı isterken, kimi ülke 2 doz Sinovac'ı yeterli görüyor. Tüm bu süreçleri takip etmek ise seyahat edecek olan kişiler için zor olabilir. Re-vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak yurt dışı seyahatlerinde nelere dikkat etmeniz gerektiğini, hangi belgeleri hazırlamanızın zorunlu olduğunu, güncel gelişmelerin neler olduğunu sizlere aktarmak ile görevliyiz.

Süreç Hala Devam Ederken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelelim asıl konumuza. Yurt dışına çıkarken şu süreçte mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. Covid19 salgınıyla beraber gelen yeni normalleşme döneminde nelere dikkat etmeliyiz? Unutmamamız gereken noktalar neler?
-Seyahat esnasında maske, dezenfektan, kolonya gibi eşyaları yanınızda yedekli olarak bulundurun ve sık sık kullanmayı ihmal etmeyin.
-Uzun bir uçuş mu gerçekleştireceksiniz? Maskenizi mutlaka en az 3-4 saatte bir değiştirin.
-Seyahatiniz sürecinde bağışıklığınızın güçlü olmasına dikkat edin. Turistik gezi mi düzenliyorsunuz? Bilmediğiniz yerden sokak yemeği yemek riskli olacaktır. Çantanıza atacağınız meyve ya da kuruyemiş gibi besinler hayat kurtaracaktır.
-Ziyaret ettiğiniz yerlerin, kaldığınız otel ya da pansiyonların maske kullanımına özen gösterildiğine, sosyal mesafe kurallarına uygun olup olmadığına dikkat edin.

Bu süreçte elbette hayat devam ediyor, virüsten korkup evden adım atmamak ya da her şeyi askıya almak, her şeyden önce psikolojimizi olumsuz etkileyecektir. Gezip dolaşmak, seyahat etmek, yeni yerlerin keyfini çıkarmak elbette hakkımız. Üstelik böyle bir süreçte tam da ihtiyacımız olan şey belki de... Kurallara uymayı ve özen göstermeyi elden bırakmayalım yeter!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.