BLOG

Korona Sürecinden Sonra Yurt Dışına Kolay Çıkabilir Miyim?

A -A +
Korona Sürecinden Sonra Yurt Dışına Kolay Çıkabilir Miyim?

Korona sürecinden dolayı yaklaşık 3 aydır hem yurt dışı seyahatleri hem de yurt içi seyahatleri askıya alınarak bazı tedbirler alınmıştı. Artık bu tedbirler yavaşça kalkarak, seyahatlerin önü bu ay itibari ile açılmış oldu. Yurt dışına çıkacak kişilerin aklına takılan bir sürü soru olduğunu biliyoruz ancak onlardan belki de en önemlisi "Korona sürecinden sonra yurt dışına kolay çıkabilir miyim?" sorusudur. Peki bu süreçte aynı zamanda kolay vize almak için ne yapılmalı?

Schengen Vizesi Ve Prosedürler

Bu süreçte Schengen vizesi başvuruları oldukça önem kazandı. Schengen vizesi almak isteyen adaylar öncelikle çalışma ve mali durumlarına göre evrak hazırlayıp başvuruda bulunmalıdır. Her Schengen üyesi ülkenin başvuru prosedürü ve vize sonuçlanma süresi farklı olmaktadır. Ayrıca, vizenin kötüye kullanımı Eylül 2014’te yürürlüğe giren parmak izi uygulaması ile engellenmeye başlanmıştır. Parmak izi sayesinde vize alınan ülke ile Schengen vizesiyle giriş yapılan ilk ülkenin aynı olup olmadığı kontrol edilmektedir. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlarımız da hangi ülkeden vize aldıysanız Schengen bölgesine o ülkeden giriş yapmanızı tavsiye etmektedir, aksi takdirde sınır kontrolünde geri gönderilebilirsiniz. Korona süreci sonrasında sorunsuz bir şekilde Schengen vizesi almak için alanında uzman ve deneyimli vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

Vize Başvurularına Dair Önemli Püf Noktaları

Vize başvurunuz olumlu sonuçlansın istiyorsanız gideceğiniz ülkenin istemiş olduğu belgeleri eksiksiz ve doğru olarak hazırlamanız gerekmektedir. Çok birikimi veya mülkü olan, defalarca yurt dışına seyahat etmiş kişilerin sırf bu nedenle kolay vize alması söz konusu değildir. Yanlış adres, uçak biletindeki yanlışlık veya eksik hazırlanan evrak gibi durumlarda o kişiler de vize alamaz. Burada kişinin maddi durumundan çok evrakların doğruluğuna bakılmaktadır. Bu konuda profesyonel bir destek almanın çok önemli olduğunu bugün artık konsolosluklar dahi önermektedir. Başvurularınız için Re-vizeyi tercih edebilirsiniz.

Deneyimli ve uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşmek ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da hemen şimdi online iletişim formumuzu doldurabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.