BLOG

Küba'ya Seyahat: Faydalı Bilgiler

A -A +
Küba'ya Seyahat: Faydalı Bilgiler

Sosyalist rejimi benimseyen Küba Cumhuriyeti, yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı bir ülkedir. Tropik bir iklime sahip olan Küba, Mayıs ve Kasım aylarını oldukça yağmurlu geçirir. Başkenti Havana olup ülkede iki farklı para birimi kullanılmaktadır. Bir tanesi turistlerin kullandığı CUC, diğeri de Küba halkının kendi içerisinde kullandığı Peso’dur. 1 CUC = 1 Dolar’dır. Küba’nıın borsası, bankası ve dış borcu yoktur.

UNESCO’nun yaptığı araştırmaya göre dünyanın en çok görülmek istenen ülkesi Küba’dır. Adaya çıktıklarında çok az sayıda yerlinin yaşamasına izin veren İspanyollar daha sonra ülkenin ana etnik grubunu oluşturmuşlardır. Bugün Küba’nın Baracoa şehrinde çok az sayıda yerli Kübalıya rastlanmaktadır. 

Havana’nın Hamel Caddesi’nde yer alan Afro-Cuban Müzesi, Küba ziyaretinde uğranılması gereken bir yer olup Afrika asıllı Kübalıların kültürünü yansıtan bir müzedir. Habana Vieja (Eski Havana)’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşırken, büyük Barok ve Neoklasik binalara baktığınızda buradaki yaşamın 200 yıl önce nasıl olduğunu gözünüzde kolayca canlandırabilirsiniz. Küba’nın Barok tarzdaki Katedrali San Cristobal; Plaza de la Catedral, Bodeguita del Medio, Castillo de la Real Fuerza şehrin en gözde yerlerindendir. Ayrıca Plaza Vieja’daki ana bina, birinci kattaki güzel vitray pencerelere sahip olan 18. yüzyıldan kalma Casa del Conde Jaruco'dur. 

Varadero, Küba'nın en ünlü plajlarına sahip yerlerinden biridir ve Karayipler'deki en iyi plajlardan birine ev sahipliği yapmaktadır. Bir asma köprü ile anakaraya bağlanan, kuzey kıyılarında denize dökülen Peninsula de Hicacos boyunca uzanmaktadır. Bu palmiye saçaklarıyla bezeli popüler yerde 50’den fazla otel vardır ve muhteşem beyaz kumlarla kaplı plajları dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlamaktadır. En gözde yerler arasında; Parque Natural Punta Hicacos, Cueva de Ambrosio ve Cueva de Musulmanes vardır.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Trinidad şehrinde gezmek zamanda geriye gitmeye benzer. Başarıyla restore edilmiş binalar ve parke taşı döşeli sokaklar ilginç bir koloni hissi vermektedir. Mimarinin tarihi 17 ve 19. yüzyıla, Trinidad’ın şeker ve köle ticaretinde zenginleştiği yıllara dayanmaktadır. Ziyaret edilebilecek yerleri arasında; ayrı bir çan kulesi bulunan Aziz Francis Kilisesi ve Manastırı (Iglesia y Convento de San Francisco); Sömürge Mimarisi Müzesi (Museo de Arquitectura Colonial); Casa de Aldeman Ortiz'deki sanat galerisi ve 1812 yılında inşa edilmiş ve hala orijinal fresklere ve mermer zeminlere sahip olan büyük bir ev olan Palacio Brunet gibi yerler vardır. Bugün Trinidad, Havana’dan sonra ziyaret edilebilecek en güzel şehirlerden biridir. 

UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’ne veya koruma altına aldığı daha pek çok yerin bulunduğu Küba’ya seyahat etmek isterseniz, amacınıza ve mesleğinize göre değişebilecek Küba vizesi almanız gerekmektedir. Dünyanın en çok ziyaret edilmek istenen bu ülkesine yapacağınız ziyaretlerinizde vizenin size ayak bağı olmasını istemiyorsanız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışarak sorunsuz Küba vizesi alabilirsiniz. Küba vizesi hakkında daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız ile iletişime geçebilir, Ankara, İzmir ve İstanbul’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Üstelik Küba seyahatinizde ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, konaklama ve seyahat sigortası gibi konularda ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.