BLOG

Kültürel Dokuları Yerinde Görebilmek İçin Almanya Vizesi

A -A +
Kültürel Dokuları Yerinde Görebilmek İçin Almanya Vizesi

Almanya, Avrupa'nın önemli ülkelerinden biridir ve dünyanın dördüncü büyük ekonomisidir. Bir Schengen ülkesi olan Almanya'ya gitmek için ziyaretçilerin önce Almanya Schengen vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Diplomatik/yeşil pasaport sahibiyseniz bazı prosedürlerden büyük ölçüde muaf olabilirsiniz. Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. Ve Avrupa'da bulunan 26 ülkeye giriş çıkış izni sağlamaktadır. Almanya Schengen vizesini aldıktan ve Almanya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbest bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken ufak bir ayrıntı bulunmaktadır. Almanya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

Almanya Vizesine Nereden Başvuru Yapılır?

Almanya vize başvurularınızı yetkili vize merkezleri veya aracı firmalar vasıtası ile gerçekleştirebilirsiniz. Almanya Schengen vize başvurularında bireysel başvuru yapmak da mümkündür. Ancak başvuru sürecinin karmaşıklığı ve zaman zaman güncellenen vize prosedürleri nedeniyle, profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almanız konsolosluklar tarafından da önerilmektedir. TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile Almanya vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Almanya vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde Almanya vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Almanya vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür.

Almanya'da Kültürel Yaşam

Avrupa’nın kültür ve sanat açısından en önemli ülkelerinden biri olan Almanya'da çok sayıda müze, anıt, heykel ve çeşmeye rastlanmaktadır. Bunlardan en önemlileri, edebiyat tarihinin önemli isimlerinden biri olan Goethe adına açılmış olan Goethe Müzesi’dir. Ayrıca geçmişi 1700’lü yıllara dayanan Gendarmenmarkt Meydanı, ünlü bir neo-Rönesans örneği olan Kırmızı Belediye Binası, cam kubbesiyle ünlü Reichstag binası ve UNESCO tarafından Dünya Mirası kabul edilen, üzerinde 5 müzeye ev sahipliği yapan Spree Adası (Müze Adası) Almanya'nın en önemli tarihi yapılarındandır. Tüm bunların yanında ülke çok sayıda gece kulübüne, gösteri merkezine, konser alanına ve sanat galerisine ev sahipliği yapmaktadır. Sosyal etkinliklerde günlük 5 Euro'dan başlayarak ortalama 15 Euro civarında bir harcama yapabilirsiniz. 

Almanya vizesi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilir ya da bize iletişim formundan ulaşabilirsiniz. 
 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.