BLOG

Kültürel Tarihiyle İtalya Ve İtalya Vizesi

A -A +
Kültürel Tarihiyle İtalya Ve İtalya Vizesi

Kültürel tarihi, görkemli mimarisi, ünlü katedralleri ve kendine has şehirleri ile İtalya, pek çok gezginin uğrak noktalarından biridir. Bugün her sene on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan ülke, Avrupa'nın en gözde ülkelerinden biridir. Ülkemizden de pek çok kişi bu görkemli ülkeyi ziyaret etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulayan İtalya'ya seyahat etmek için İtalya vizesi almanız gerekmektedir. Ama ondan önce önemli bir noktayı hatırlatmak gerekir ki ülke, Schengen bölgesine dahil olduğu için İtalya seyahatinden önce Schengen vizesi başvurusu yapılması zorunludur.

Schengen vizesi, Avrupa’nın neredeyse tümünde serbest dolaşım hakkı tanıyan bir izin belgesidir. İtalya Schengen vizesi ile toplamda 26 ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Bu vizeyi alıp İtalya’ya seyahat ettikten sonra diğer ülkelere de serbestçe giriş yapabilirsiniz. İtalya vizesiyle seyahat edeceğiniz için Schengen bölgesine İtalya’dan giriş yapmanız çok önemlidir.

İtalya Vizem Kaç Günde Çıkar?

Vizenin çıkış süresi yapacağınız seyahatin türüne ve süresine göre değişecektir. Örneğin, kısa zamanlı bir iş seyahatinizin vizesi belgeler hatasız ve doğru bir şekilde konsolosluğa teslim edildiği takdirde hızlı bir şekilde çıkar. Ancak çok daha zor süreçler gerektiren eğitim vizesi, aile birleşimi vizesi gibi vizelerin çıkması doğal olarak daha uzun sürer. Eğer ki belgelerinizi eksiksiz tamamlamışsanız ortalama 15 ila 30 iş günü arasında İtalya vizesi edinmeniz mümkündür diyebiliriz. Sizden istenen belgeler seyahat tipinize ve çalışma durumunuza göre değişkenlik göstereceği için, bu konuda oldukça titiz davranmanız gerekmektedir. Aksi halde vizeniz olumsuz sonuçlanabilir.

Peki Hangi Belgeleri Hazırlamam Gerekiyor?

Gerekli evrak  ve belge listesi İtalya’ya seyahat ediş amacınıza, mesleğinize, yaşınıza ve ne kadar süre kalacağınıza göre değişkenlik göstermektedir. Bu nedenle gerekli evrak listesi hakkında ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ancak standart olarak her kategori için hazırlamanız gereken bazı evraklar vardır. Bunlar:

10 yıldan eski ve yıpranmış olmayan pasaportunuz,

2 adet biyometrik fotoğraf,

Vize başvuru formu,

Kimlik bilgileri,

Banka hesap ve mali döküm,

Seyahat ve konaklama rezervasyon bilgilerinizi gösterir belge ve

Seyahat sağlık sigortasıdır.

İtalya seyahatiniz ile ilgili daha detaylı bilgi almak ve İtalya vizenizi en sağlıklı yoldan çıkarmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman ve deneyimli vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Sizi her türlü maddi ve manevi kayıplardan kurtaracak olan profesyonel bir destek için doğru adrestesiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.