BLOG

Litvanya Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Litvanya Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Litvanya, eğitim turizminde son yıllarda önemli ülkeler arasında yer almayı başarmış ülkelerdendir. Dünyanın dört bir yanından yabancı öğrenci ağırlayan ülke çoğunluğu İngilizce dil eğitimi veren ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına sahip üniversitelere ev sahipliği yapmaktadır. 

20’den fazla üniversitede 300 farklı eğitim programı sunan ülke aynı zamanda Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olan Vilnius Üniversitesine de ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer alan Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesi ve Kaunas Teknoloji Üniversitesi en çok rağbet gören okullarındandır. 

Litvanya, Schengen Bölgesine dahil ülkelerden biridir. Litvanya’da eğitim alacak olan Türkiye vatandaşları uzun süreli Schengen vizesine başvurmalıdır. Schengen Eğitim Vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, motivasyon mektubudur. Motivasyon mektubunda kendinizi tanıtır, vize almaktaki amacınızı, neden o ülkeyi ve o okulu tercih ettiğinizi, vize sürecinizi nasıl değerlendireceğinizi, aldığınız eğitimi nasıl değerlendireceğinizi anlatırsınız. Vize kabulü açısından önemli bir unsurdur. Konsolosluk ve okulun başvurunuzda en çok dikkat ettiği belge desek yanlış olmaz. 

Motivasyon mektubunuz haricinde, vize dilekçesi ve doğru kategoriden doğru evraklarla başvuru yapmak çok önemlidir. Aklınızda bulundurmanız gereken unsurlardan bir diğeri: Schengen Eğitim Vizesi, uzun süreli oturum hakkı içerdiği için turist vizesine göre daha sıkı incelemelere tabi tutulur. Eksik evrak veya reddedilme ihtimaline karşılık en az 1 ay önceden başvuru işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz. 

Uzun, karmaşık prosedürler içeren D tipi Schengen vizesi almak için profesyonel bir destek almanız herhangi bir maddi-manevi kayıp ve zaman kaybı yaşamamanız adına akıllıca bir tercih olacaktır. 

Uzun zamandır alanlarında deneyim kazanmış olan Re-Vize Profesyonel Vize’nin danışmanları ile Schengen Eğitim Vizesi hakkında detaylı görüşme yapmak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek birebir görüşme sağlayabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.