BLOG

Macaristan D Tipi Vize Başvuruları Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Macaristan D Tipi Vize Başvuruları Hakkında Merak Ettikleriniz

Dünyanın en güzel şehri olarak kabul gören Budapeşte’nin başkentliğini yaptığı Macaristan, dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biridir. Doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile UNESCO’nun koruma altına aldığı alanları bulunan ülkede turizm önemli bir gelir kaynağı olmakla birlikte ziyaretçilerini de tatmin eden tatil ve eğlence anlayışına sahiptir. Ülke özellikle kaplıcaları ile ön plana çıkmaktadır.

Macaristan, turizminin yanı sıra eğitim kalitesi ile de tercih edilen bir ülkedir. Macaristan’da çok sayıda üniversite ve kaliteli dil okulları bulunmaktadır. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran biraz daha uygun fiyatlı eğitim vermesi ve bazı okullarının dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi sıralamasına girmiş olması, farklı farklı ülkelerden öğrencilerin eğitim almak için Macaristan’ı tercih etmesine neden olmaktadır. 

Turizm, eğitim, ticaret, amacınız her ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Macaristan’a seyahat etmek istediğinizde, size uygun olan kategoriden başvuru yaparak Macaristan Schengen vizesi almanız gerekmektedir. 180 gün içerisinde 90 günden uzun konaklamalı seyahat etmek istediğiniz takdirde Schengen D tipi vize olarak geçen uzun süreli vizeye başvurmanız gerekmektedir. 

Uzun süreli (Ulusal veya D tipi olarak da geçen) vizeye başvuru yapmak için hazırlamanız gereken evrak listesi kısa süreli vizeye oranla daha fazla olup prosedürleri de daha karmaşıktır. Titizlikle incelenen Ulusal vize başvurularında doğru bilgiler verdiğiniz evraklarınızı eksiksiz bir şekilde hazırlamanız başvurunuzun olumlu sonuçlanması için çok önemlidir. Konsolosluk ve elçilikten bireysel olarak başvuru yapabileceğiniz gibi yetkili vize şirketleri aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz. Herhangi bir prosedürü atlamadığınızdan ve eksik evrak vermediğinizden emin olmak için profesyonel bir destek almak sizin faydanıza olacaktır. Küçük hataların büyük sorunlar doğurmasına izin vermemek için Re-Vize gibi bu alanda deneyimli ve uzman bir şirketle çalışmak isteyebilirsiniz. 

D tipi vize başvurusunda dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri seyahat amacınızı destekler belgeler sunmaktır. Örneğin, Macaristan’da üniversite eğitimi almak için vize başvurusunda bulunuyorsanız, okula kayıt belgelerinizi başvuru dosyanıza koymayı unutmayın ya da örneğin, ticari amaçla seyahat edecekseniz davetiyenizi ve mesleki belgelerinizi mutlaka dosyanıza eklemelisiniz. 

Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise seyahatinizi karşılayacak maddi gücünüz olduğunu ispatlamaktır. Ülkeden ülkeye değişiklik gösteren minimum tutarı banka hesabınızda göstermenin yanı sıra varlık durumunuzu gösteren ev, araba gibi sahip olduğunuz mal varlıklarını belirtebilirsiniz. 

Sorunsuz Macaristan vizesi için ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile maddi manevi kayıp yaşamadan vizenizi almak için Online Randevu Formu, Canlı Destek hattı veya telefon numaralarımızı kullanarak hemen randevunuzu alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.