BLOG

Macaristan Eğitim Vizesi Almak İçin Ne Yapmalı?

A -A +
Macaristan Eğitim Vizesi Almak İçin Ne Yapmalı?
UNESCO’nun çok sayıda bölge ve binasını koruma altına aldığı dünyanın en popüler turistik ülkelerinden biri olan Macaristan, Orta ve Doğu Avrupa’nın hızla gelişen ülkesi Macaristan, eğitim turizmi açısından da gözde ülkelerdendir. QS Dünya Üniversite Sıralamasında en iyiler arasında yer alan 5 üniversiteye ev sahipliği yapan Macaristan, uygun yaşam koşulları ile de dünyanın pek çok ülkesinden öğrenci ağırlamaktadır. 
 
Schengen Bölgesi’ne dahil olan Macaristan’da eğitim almak isteyen öğrencilerin uzun süreli Schengen Vizesi almaları gerekmektedir. Macaristan Eğitim Vizesi için başvurularınızı Konsolosluk, Büyükelçilik ve yetkili vize şirketlerinden yapabilirsiniz. Schengen Vizesi Avrupa’da birçok ülkede dolaşım serbestliği sağladığı için sıkı denetimlerden geçmekte olup karmaşık prosedürlere sahiptir. Prosedürlere hakim olmayan kişiler kolaylıkla yanlış kategoriden, eksik veya yanlış evrakla başvuru yapabilirler ki böyle durumlarda kaybettiğiniz zamanın yanı sıra maddi kayıplar da yaşamanız olasıdır. 
 
Schengen Eğitim Vizesinde gerekli olan evraklar ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir. Ancak standart olarak Schengen ülkesindeki okuldan ya da kurumdan kabul mektubu, 2 tane Schengen vize başvuru formu ve öğrenim süresince masraflarınızı karşılayacak sponsorunuza ait evraklar gerekmektedir. 
 
Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve en az 2 adet boş sayfasının bulunması, vize işlemleriniz için bir diğer gerekli unsurdur. 2 adet güncel fotoğraf, rezervasyon bilgileriniz (transfer ve konaklama bilgileri), seyahat sağlık sigortası ve 18 yaşından küçükseniz anne ve babanız tarafından doldurulmuş vize başvuru formu ve noter tasdikli muvafakatname ibraz etmeniz gereken diğer gerekli evraklar arasındadır. 
Schengen vizesi normal şartlar altında 3 ila 7 iş günü içerisinde sonuçlansa da konsolosluğun ekstra evrak istemesi, eksik prosedürlerin tamamlaması gibi süreci uzatabilecek durumlar her zaman söz konusudur. Bu gibi süreçler göz önünde bulundurularak başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 30 gün önce başlatmanızı tavsiye ederiz. 
 
Macaristan Eğitim Vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek uzun yıllardır başarıyla bu alanda faaliyet gösteren Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın uzman ve deneyimli kadrosuyla zorlu prosedürleri kolayca halledebilir, vizenizi en kısa sürede, sorunsuz bir şekilde alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.