BLOG

Macaristan Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Macaristan Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği üyelerinden Macaristan aynı zamanda Schengen bölgesine dahil ülkelerden biridir. Resmi dili Macarca olan ülkede İngilizce dilinde de eğitim verilmesi nedeniyle çok sayıda yabancı öğrencinin tercih ettiği, eğitim kalitesiyle popüler ülkelerden biridir.

Macaristan’da eğitim almak için Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Macaristan’da üniversite okumak veya yüksek lisans yapmak istiyorsanız 90 günden uzun konaklayacağınız için başvurunuzu Schengen D Tipi vize kategorisinde yapmalısınız. Başvurunuzu yaparken dikkat etmeniz gereken başlıca unsurlar, öncelikle doğru kategoride, gerekli evrakları doğru ve eksiksiz şekilde hazırladığınızdan emin olmaktır. 

Türkiye ve Macaristan’da bulunan mercilerin çalışma ve tatil günlerini göz önünde bulundurarak başvuru işlemlerinizi en az 30 gün önceden başlatmaya, pasaportunuzun dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay daha geçerli olmasına ve en az iki boş sayfa bulunmasına dikkat etmelisiniz. 

Macaristan D Tipi Schengen Vizesi için konsolosluklardan bireysel başvuru yapabileceğiniz gibi yetkili vize danışmanlık firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla da yapabilirsiniz. Profesyonel bir şirketle, doğru bir vize danışmanlık hizmeti alarak çalışmanız, doğru evrakları eksiksiz bir şekilde hazırladığınızdan ve okul kayıt dönemini kaçırmadığınızdan emin olmanız için önemlidir. 

Yeşil (Hizmet) Pasaportu da dahil olmak üzere her Türk vatandaşının 90 günden uzun süreli konaklamalı seyahatlerinde alması gereken D Tipi Schengen Eğitim Vizesi için okul kayıt belgeniz, uçak bileti ve konaklama rezervasyonunuz, seyahat sağlık sigortanız başvuru dosyanızda bulunması gereken başlıca evraklardır. Başvuru formunuz, sponsorunuz olan kişinin varlık dökümü, hesap ve kredi kartı dökümü, çalışıyorsa şirket evraklarının fotokopisi, öğrenci bilgileriniz, vasiniz olan kişiden ıslak imzalı dilekçeniz de yine başvuru dosyanızda bulunması gereken evraklardır. 

Herhangi bir maddi, manevi ve zaman kaybından kaçınmak için uzun yıllardır bu alanda çalışan, güvenilir bir şirket olan Revize Profesyonel Vize Danışmanlık Şirketi ile iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.