BLOG

Macaristan Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Macaristan Turistik Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tarihi, doğal güzellikleri ve masalsı atmosferiyle Macaristan, son yılların gözde turistik destinasyonlarından biridir. Özellikle başkent Budapeşte, dünyanın en güzel şehirlerinden biri kabul edilir. Budapeşte’de her beğeniye hitap edecek bir şeyler bulunur; canlı gece hayatı, çok çeşitli alışveriş olanakları, muhteşem mimarisi, müzeleri ve zengin kültürel yaşamıyla kesinlikle görmeniz gereken şehirlerden biridir.

Macaristan, Avrupa Birliği ve Schengen Topluluğuna üye ülkelerden biridir. Bu nedenle, Schengen prosedürleri kapsamında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, tüm Macaristan seyahatlerinde vize almak zorunda iken diğer özel pasaport sahipleri kısa süreli (90 günü aşmayan) seyahatlerinde vize almaya gerek duymadan Macaristan’ı ziyaret edebilirler.

Macaristan vize başvurusunda bulunabilmek için bazı evraklar hazırlamanız gerekecektir. Bu evraklar seyahat amacınıza ve süresine göre değişir. Dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport, biyometrik pasaport, gelirinizi belgeleyen evraklar gibi standart evrakların yanı sıra seyahat amacınıza bağlı olarak fuar biletleri, davetiye, eğitim için gidiyorsanız okul kayıt kabul belgesi gibi belgeleri hazırlayarak başvuru dosyanıza eklemeniz gerekecektir.

Schengen vizesine ilk kez başvuruyorsanız, 2014’te yürürlüğe giren prosedür gereği parmak izi vermek için ilgili birimde hazır bulunmanız gerekecektir. Vereceğiniz parmak izi beş yıl boyunca geçerli olacağından dolayı, ilk başvurunuzdan sonraki başvurularınıza bizzat gelmenize gerek kalmayacaktır.

Macaristan başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi için, Macaristan Konsolosluğu’nun sizden talep ettiği evrakları doğru ve eksiksiz şekilde hazırlamanız çok önemlidir. Zira reddedilen başvurular çoğu zaman eksik-hatalı evrakla yapılan başvurular nedeniyle reddedilmektedir. 

Macaristan turistik vizenizi tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımız, uzun süreli Macaristan turistik vizenizi sorunsuz almanız için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemleri adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Macaristan turistik vizesi hakkında tüm merak ettikleriniz için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibat kurabilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.