BLOG

Macaristan’a Vize Nasıl Alınır?

A -A +
Macaristan’a Vize Nasıl Alınır?

Avrupa Birliği’nde 1995 yılında imzalanan Schengen Sözleşmesi ile üye ve taraf ülkeler arasında sınır kontrolleri kaldırılarak serbest dolaşım sağlanmıştır. Macaristan da Avrupa Birliği ve Schengen anlaşmasına dahil olan 26 ülkeden biridir. 

Dünyanın en popüler 15 turistik ülkesinden biri olan Macaristan’da UNESCO’nun koruma altına aldığı ve Dünya Mirası listesine dahil ettiği pek çok bölge ve yapı bulunmaktadır. Macaristan’ın başkenti Budapeşte, dünyanın en güzel şehirlerinden biri seçilmiştir. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi değerlere de sahip olan Macaristan’a gerek tatil turizmi gerek kültür turizmi için seyahat eden herkes memnun kalmaktadır.

Schengen bölgesine dahil olan Macaristan, anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umuma mahsus pasaport sahiplerini vizeye tabi tutarken hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahipleri vizeden muaftır. Macaristan Schengen vize başvurusu yaparken gerekli evrak ve izlemeniz gereken prosedürleri seyahat amacınız, kalacağınız süre, mesleğiniz ve yaşınız belirlemektedir. Bu özellikler doğrultusunda size uygun olan kategoriden başvuru yapmanız çok önemlidir. 

Macaristan Konsolosluğundan, elçiliğinden veya yetkili vize danışmanlıklarından yapabileceğiniz Schengen vize başvurusunda prosedürler sık sık değişiklik göstermekte, konsoloslukların istedikleri evraklar değişebilmekte veya yenisi eklenebilmektedir. Örneğin 2014 yılında yürürlüğe giren prosedür gereği, Schengen vizesine ilk kez başvuranlardan parmak izi vermeleri istenmektedir. 

Gerekli evrak listesi daha önce de bahsettiğimiz gibi kategoriye göre değişiklik göstermekle birlikte belli başlı standart noktalar vardır. Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması, yıpranmış olmaması ve en az 2 adet boş sayfasının bulunması gerekmektedir. 2 adet güncel fotoğraf, rezervasyon bilgileriniz (transfer ve konaklama bilgileri), seyahat sağlık sigortası ve 18 yaşını doldurduysanız bizzat doldurulmuş vize başvuru formu, 18 yaşından küçükseniz anne ve babanız tarafından doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu ve noter tasdikli muvafakatname ibraz etmeniz gereken diğer gerekli evraklar arasındadır.

Schengen vizesi normal şartlar altında 3 ila 7 iş günü içerisinde sonuçlansa da konsolosluğun ilave evrak talep etmesi, eksik prosedürlerin tamamlanması gibi süreci uzatabilecek durumlar her zaman söz konusu olabilir. Bu gibi süreçler göz önünde bulundurularak başvurularınızı seyahat tarihinizden en az 30 gün önce başlatmanızı tavsiye ederiz. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanında uzmanlaşmış deneyimli danışmanları ile sorunsuz Macaristan Schengen vizesi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Vize danışmanlarımız doğru kategoriden başvurmanıza, gerekli evrakları hazırlamanıza yardımcı olurken süreci sizin adınıza yürüterek uzun süreli vize alırken yorulmamanızı sağlayacaklardır. 

İletişim adreslerimizden bize ulaşabilir, randevu alarak İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Schengen vizesine başvurmanız için gereken bütün bilgileri danışmanlarımızdan alabilir, ayrıca uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz.  

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.