BLOG

Makedonya Eğitim Vizesi Nedir?

A -A +
Makedonya Eğitim Vizesi Nedir?

Balkanların en gözde ülkesi olan Makedonya, bugün bir çok Türk öğrenci tarafından yurt dışı eğitimi için tercih edilen ülkelerin başında gelmektedir. Kültürümüze olan yakınlığı, Türkçe konuşulan şehirlerinin olması ve hatta üniversitelerinde Türkçe eğitim verilmesi ile Makedonya, bir çok açıdan cezbedici bir yerdir. Özellikle sınavsız eğitimi ile yurt dışında eğitim almak isteyen Türk öğrencilerimize güzel bir alternatif olan ülkeye eğitim amaçlı gitmek için Makedonya eğitim vizesi alınması gerekmektedir. Bu elbette sadece üniversite eğitimi için geçerli değildir. Eğer siz Makedonya'da dil okuluna gitmek istiyorsanız, yine başvurmanız gereken vize türü eğitim vizesidir.

Makedonya Vizesi Hakkında Genel Bilgiler

Makedonya’ya kısa süreli seyahat edecek Türkiye vatandaşları, 6 ay içinde 3 ayı geçmemek kaydıyla Makedonya’da vizesiz konaklayabilirler. Yani eğer öğrenci olarak buraya gidecek öğrenciler olursa, aileleri onları vizesiz bir şekilde ziyaret edebilirler. Bu da aileleri bir çok prosedürden ve masraftan muaf tutar. Ancak çalışma veya eğitim vizesi olmadan bu süre içinde çalışmaları veya eğitim görmelerine izin verilmemektedir. Makedonya’ya çalışmak, eğitim görmek veya aile birleşimi gibi nedenlerle uzun süreli seyahat etmek istiyorsanız, seyahat amacınıza bağlı olarak ilgili vize kategorisine başvuru yapmanız gerekecektir.

Makedonya Seyahati İçin Püf Noktalar

Makedonya’ya yapacağınız vizesiz seyahatlerde dikkat etmeniz gereken bir noktadan söz etmek isteriz. Makedonya’ya vizesiz seyahat edebilme imkanına rağmen, sınır kapılarındaki pasaport görevlileri gerekli gördükleri hallerde Makedonya’ya giriş amacınızı gösteren belgeleri ibraz etmenizi isteyebilirler. Bu belgeler arasında otel rezervasyonu, davet üzerine gidiyorsanız bir Makedonya vatandaşı tarafından gönderilen davetiye veya ticari bir etkinliğe gidiyorsanız etkinlik bileti gibi belgeleri yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Gidiş amacınızı açıkça ortaya koyan belgeleri yanınızda bulundurmak herhangi bir olumsuzluk yaşamanızı büyük ölçüde engelleyecektir.

Makedonya vizesi hakkında merak ettiğiniz diğer bilgiler için danışmanlarımızla her zaman irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara ve İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. İsterseniz hemen şimdi online iletişim formunu doldurabilir ya da bize Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz. Tüm vize başvurularınız için gerekli profesyonel desteği Re-vize aracılığı ile alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.