BLOG

Makedonya Gitmek İçin Vize Gerekiyor Mu?

A -A +
Makedonya Gitmek İçin Vize Gerekiyor Mu?

Balkan ülkeleri arasında turistik açıdan en çok tercih edilen ülkelerden birisi olan Makedonya, Türk nüfusunun yoğunluğu nedeniyle ülkemizden sık sık ziyaretçi almaktadır. Uzun yıllar Osmanlı Devleti himayesi altında kalmış olan Makedonya bu sebepten dolayı Türk kültürü ile son derece harmanlanmış bir ülkedir. Bu benzer kültür ile birlikte aynı zamanda bir Avrupa ülkesi olan Makedonya, sahip olduğu bu ilgi çekici sentezden dolayı Türkiye’deki pek çok turistin ilgisini çekmektedir. Makedonya aynı zamanda yoğun bir müslüman nüfusun yaşadığı bir ülkedir. Peki, Balkanlar Bölgesi’nin en çok turist çeken ülkelerinden birisi olan Makedonya, Türkiye’ye vize uygulamakta mıdır?

Makedonya Vizesi Nedir?

Makedonya, Türkiye’ye vize uygulayan ülkelerden birisidir. Bunun sebebi ise AB’ye dahil olmasıdır. Ancak Makedonya’ya kısa süreli seyahat edecek Türkiye vatandaşları, 6 ay içinde 3 ayı geçirmemek şartı ile Makedonya’da vizesiz konaklama imkanı bulmaktadırlar. Yine de, çalışma veya eğitim vizesine sahip olmadan Makedonya’da bulundukları bu süre içerisinde eğitim görmeleri veya bir işe girmeleri katı bir şekilde yasaklanmıştır.

Makedonya Vizesi Gerektiren Durumlar Nelerdir?

Şayet Makedonya’da çalışmayı, yüksek öğrenim görmeyi, eğitim almayı veya aile birleşimi gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız ve bu sebeplerden dolayı uzun bir seyahat edecekseniz, seyahat amacınıza bağlı olarak ilgili vize kategorisine bir başvuru yapmanız zorunludur.

Makedonya Vizesi Nasıl Alınır?

Makedonya vizesi almak her ne kadar diğer Avrupa ülkelerine kıyasla biraz daha kolay olsa da uyulması gereken sıkı ve detaylı prosedürler kesinlikle mevcuttur. Bu prosedürlere uyulmadığı takdirde vize başvurunuz başarısızlıkla sonuçlanabilir ve maddi veya manevi bir zarara uğrayabilirsiniz. Makedonya vizesi almanın en isabetli yollarından birisi elbette ki profesyonel bir yardım almaktır. Profesyonel yardım aldığınız takdirde ekibimizden uzmanlar sizin en ince ihtiyaçlarınızla ilgilenerek sürecinize dair detayları kusursuz bir şekilde yöneteceklerdir. Bunun yanında bir saha çalışanımız da vize alma sürecinde sizinle birlikte olarak her şeyin yolunda gittiğinden emin olacaktır.

Makedonya Vizesi Almayı Ne Kolaylaştırır

Bir Avrupa ülkesi olan Makedonya’ya vize almayı planlıyorsanız, doğal olarak bir başka Avrupa ülkesine daha önceden vize almış olmanız sürecinizi olumlu yönde etkileyecek ve hızlandıracaktır. Bunun dışında elbette ki daha önce bir Makedonya vizesi almışsanız da süreciniz hem kısalacak hem de daha kolay ilerleyecektir. Şayet ki bu durumların ikisi de başınızdan geçmişse yani hem başka bir Avrupa ülkesine gitmiş hem de Makedonya vizesine daha önce sahip olmuşsanız, vize süreciniz son derece hızlı, efektif ve memnun edici bir şekilde sonuçlanacaktır.

Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Makedonya’ya gitmek ve Makedonya vizesi almak için, Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek vize sürecinizi rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bugün konsolosluklar dahi vize alım sürecinde profesyonel desteğin önemini vurgulamaktadır.

 

 

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.