BLOG

Makedonya Öğrenci Vizesi

A -A +
Makedonya Öğrenci Vizesi
Yurtdışındaki üniversitelerde okumanın pahalı olduğu düşünülse de ülkemizle kıyaslandığında yanlış bir yaklaşım olduğu görülebilir. Türkiye’deki devlet üniversitelerinin maliyeti ve özel üniversite ücretlerinin yüksek olduğu düşünülürse, yurtdışı eğitim seçenekleri daha avantajlı olabilir.
 
Aileler, çoğu zaman yeterince bilgi sahibi olmadıkları için yurtdışı eğitim seçeneklerinin pek çok yönden daha avantajlı olduklarının farkına varamayabilirler. Yurtdışında üniversite eğitimi görmek isteyen öğrenci ve aileler tarafından ilk tercih edilen ülkelerden biri Makedonya’dır. Ülkemize olan yakınlığından dolayı ve maddi açıdan yaşamak ve okumak için en rahat ülke olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizden 60 güne kadar vize almadan turist olarak gidilebilen bir yer olması sebebiyle, çocuklarını özleyen aile bireylerinin istedikleri zaman bu ülkeye gitme olanakları vardır. Öğrenci olarak gitmek isteyen bireylerin orda kalacağı süre göz önüne alındığında Makedonya öğrenci vizesi almaları gerekir. Aksi halde eğitimleri yarım kalacaktır. Bu yüzden öğrenci olarak kalınacak süre ne olursa olsun öğrenci vizesi çıkartılması gerekir. Ülkemizde bulunan konsolosluğa başvuru yapılması halinde öğrenci başvurusu 21 gün içinde değerlendirilip öğrencinin oturumuna izin verilir. Makedonya vizesi almak için gerekli belgeler,
 
Öğrenci belgesi
Eğitim planı
Vize talep formu
Dil bildiğine dair belge
Kira kontratı
Sağlık sigortası (seyahat süresi kadar),
Form 2,
Sabıka kaydı,
2 adet biyometrik resim (yeni çekilmiş, rötuş yapılamamış ve arka fon beyaz olacak)
15 aylık pasaport fotokopisi (noterden)
Öğrenci velisinden taahhütname (noterden)
 
Gerek duyulan bazı durumlarda banka hesap dökümü, teminat, vekâlet, davet mektubu, sağlık raporu istenmektedir. Makedonya vizesi için başvuru yapan öğrencilere ve ailelere başvuru yapılırken çeşitli eğitim danışmanlıkları bulunmaktadır. Ülkemizde istediği bölümü kazanamayan, hak ettikleri halde kontenjan yetersizliği yüzünden üniversiteye giremeyen öğrenciler, sınav stresi yaşamadan ve daha az maliyetle Makedonya’da istedikleri bölümden eğitim alabilirler. Öğrenciler sevdikleri ve istedikleri bölümde okuyabildiklerinde şüphesiz daha başarılı olurlar, zira istemediği bölümden mezun olan bir öğrenci hayatı boyunca istemediği ve sevmediği bir iş kolunda çalışmak zorunda kalacaktır. Ülkemizde yıllarca dershanelere, kurslara para harcayıp yine de istediği bölümde okuyamayan öğrenciler bulunmaktadır. Diğer taraftan, bu öğrenciler Makedonya’da daha az harcamayla istedikleri bölümü okuma şansına sahipler. Her öğrenci iyi bir üniversitede eğitim almak, aklından geçen bölümü okumak ister. Okulu bitirdikten sonra hemen iş bulup kaliteli bir yerde kariyer planı yapmak ister. Aileler de çocuklarının en iyi şartlarda üniversiteyi bitirmesini isterler. Siz de böyle düşünüyorsanız, yapmanız gereken Makedonya da eğitim veren üniversitelerden birini tercih etmek olacaktır. Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra hem Avrupa Birliği ülkelerinde hem de Türkiye’de çalışma fırsatını yakalamak iş hayatı için çifte şans olur. Yurtdışında eğitim gören bir öğrenci, eğitim bakımından donanımlı olarak ülkesine döndüğünde kişilik olarak kendisini aşmış olacaktır Ayrıca sevdiği bölümü okuyup bitirmenin verdiği avantaj sayesinde özgüven sahibi bir birey olacaktır. İstediği iş imkânlarına daha rahat ulaşacağı için ülkemizde istemedikleri bölümleri okuyan gençlerin bir adım önünde olacaktır.
 
Çocukları için doğru olanı yapmaya çalışan aileler, maddi imkânlarının kısıtlı olmasını düşünmek zorunda kalmadan, hayata yeni başlayacak çocukları için Makedonya’daki üniversiteleri iyice araştırıp değerlendirerek onların önünü açmalıdır.
 
Makedonya vize şartları söz konusu olduğunda en önemli ve dikkat edilmesi gereken konu bordo pasaporttur. Pasaportların bordo pasaport olması gerekmektedir. Yeşil pasaportla yapılan müracaatlar kabul edilemez. Tüm Türkçe belgelerin yeminli tercüman tarafından Makedonca çevirisinin yapılması gerekir. Ayrıntılı bilgi almak için bizimle Canlı Destek hattı, telefon numaraları üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Online Randevu Formu üzerinden randevu alarak İstanbul, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.