BLOG

Makedonya Vize Uyguluyor Mu?

A -A +
Makedonya Vize Uyguluyor Mu?

İçinde yeni yerler, yeni insanlar tanıma isteği olan herkes, yurt içinde veya yurt dışına seyahat etmek ister. Özellikle yurt dışı seyahati farklı bir anlam taşır. Tatil veya iş gereği yurt dışına çıkmak istediğinizde vize engeliyle karşılaşırsınız. Vize istemeyen ülke kavramı kulağa çok hoş gelir. Bundan dolayı vize istemeyen ülkeler her zaman tercihte ilk sırayı alır. Çünkü vize işlemleri uzun prosedürler ve evraklarla boğuşmak anlamına gelir. Yeni yerler görüp tatilinizde veya iş gezinizde kaliteli zaman geçirmek istiyorsanız, yapabileceğiniz en güzel şey vizesiz ülkelerden başlamak olacaktır. Avrupa, Asya ve Uzak Doğu’da birçok ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz. En yakın yerden başlamak isterseniz, Eski Yugoslavya cumhuriyetlerinden birisi olan Sırbistan, Kosova, Bulgaristan ve Yunanistan arasında kalan Makedonya gitmek için ilk tercihiniz olmalıdır. Çalışma ve öğrenim amaçlı gittiğiniz takdirde vize almanız gerekecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 6 ay içinde 3 aydan fazla kalmamak şartı ile Makedonya’ya vize gerekmeden girebilirler. Ancak bazı hallerde, ülke politikaları gereği Makedonya havalimanı kontrollerinde bazı vatandaşlarımız ülkeye kabul edilmeyebilir.

Makedonya vizesi almak gerekmese de herhangi bir sorunla karşılaşmamak için dikkat edilmesi gereken konular vardır:

  • Yeterli miktarda paranız olduğunuzu kanıtlayabilecek durumda olmak
  • Konaklama yapılacak oteli bilmek ve bununla ilgili belge sahibi olmak
  • Seyahat amaçlarını belirten belgeleri yanınızda taşımak ve talep edildiğinde göstermek
  • Dönüş bileti rezervasyonuna sahip olmak ve istendiği takdirde ibraz etmek

Sınır kapılarında istenebileceği için varsa davetiye ve uçak bileti evraklarını yanınızda bulundurmanız gerekir. Makedonya Vizesi almasanız da seyahat için kullanacağınız pasaportun eski tarihli, yıpranmış veya yırtık olmaması gerekir. Pasaportunuzun en az 1 boş sayfası ve en az 6 ay geçerlilik süresi olmalıdır. Bu ülkeye giriş yaparken üzerinizde yüklü miktar da para varsa, özellikle 10.000 Euro veya buna karşılık gelen bir meblağ ise, girişte beyan edip karşılığında makbuz almanız gerekir. Girişte beyan edilip makbuz alınmayan meblağlarda, 10.000 Euro ve üzeri miktarda para ile seyahat ettiğiniz çıkış kontrolleri sırasında ortaya çıktığı takdirde, bu paralara el konur ve geri alamazsınız. Ayrıca bununla ilgili yaptırım uygulanıp para cezasıyla karşı karşıya kalmanız can sıkıcı bir durum olur. Hem üzerinizdeki paradan olur hem de ceza ödersiniz. Satış ve ticari amaç taşımasa da 50 Euro üzerinde şahsi olmayan eşyanın beyan edilmesi zorunludur. Kişinin üzerinde belli miktarda bulunan altın ve ziynet eşyası herhangi bir sorun teşkil etmeyecektir. Söz konusu olan eşyaların çantada, cepte veya herhangi bir kutu olması halinde beyan edilmesi gerekir. Uyuşturucu madde ve her türlü silah sokulması kesinlikle yasaktır. Her türlü hayvan ve bitkinin girişi özel sertifika veya lisans gerektirir. Ülkeler kendi vatanlarına gelen diğer ülke vatandaşları için özellikle seyahat sağlık sigortası yapılmış olmasını ister. Bu, ülkede başınıza gelebilecek herhangi bir sağlık sorunu, kaza, yaralanma, ölüm gibi durumları o sağlık sigortasından karşılamaları içindir.

Makedonya’ya otobüs veya kendi araçları ile gideceklerin bilmesi gereken bir konu da Makedonya vize istemeyen bir ülke olsa da Bulgaristan’dan geçerken Avrupa Birliği üyesi olduğu için transit vizesi almanız gerekeceğidir. Bulgaristan konsolosluğundan alacağınız transit vizenin süresi iki gündür. Oralardan geçerken 2 gününüzü gezmek için değerlendirebilirsiniz. Ancak transit vize işlemleri uğraştırıcı olacağı için uçak yolculuğu yaparak hiç sorun yaşamadan ülkeye giriş yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.