BLOG

Makedonya Vizesi

A -A +
Makedonya Vizesi

Makedonya Vizesi

Balkan ülkelerinden Makedonya, gerek doğal ve tarihi güzellikleri gerekse ülkemizde yaşayan yüzbinlerce Makedonya göçmeninin ve Makedonya’da yaşayan pek çok Türk kökenli vatandaşın karşılıklı ziyaretleri nedeniyle çok sık seyahat edilen bir ülkedir. Ülkemize yakınlığı da bu konuda bir avantaj teşkil etmektedir, zira Makedonya’nın başkenti Üsküp ile İstanbul arası uçakla yaklaşık bir saat sürmektedir. Hatta Makedonya'ya kara yoluyla (otobüs, kişisel araç vs.) seyahat etmek de mümkündür ancak bu durumda transit Schengen vizesi almanız gerekir. (Transit Schengen vizesi hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz ilgili sayfalarımıza ve blog yazılarımıza göz atabilirsiniz.)

Bununla birlikte, Balkanların güzel ülkesi Makedonya’nın bu kadar popüler olmasının önemli nedenleri arasında kısa süreli turistik ziyaretlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaması da yer alır. Diplomatik ve hizmet pasaportu sahiplerinin yanı sıra umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri de vize başvurusunda bulunmadan Makedonya’da 90 gün süreyle konaklayabilirler. 90 günden uzun kalmayı planlıyorsanız ilgili evrakları hazırlayarak Makedonya Konsolosluğu’ndan oturum izni başvurusunda bulunmanız gerekecektir. Oturum izni başvurusunda bulunabilmek için ülkeye gidiş amacınıza ve çalışma durumunuza göre çeşitli evraklar hazırlamanız gerekecektir. Bu konuda alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızdan her zaman bilgi alabilirsiniz.

Son olarak, Makedonya’ya yapacağınız vizesiz seyahatlerde dikkat etmeniz gereken bir noktadan söz etmek isteriz. Makedonya’ya vizesiz seyahat edebilme imkanına rağmen, sınır kapılarındaki pasaport görevlileri gerekli gördükleri hallerde Makedonya’ya giriş amacınızı gösteren belgeleri ibraz etmenizi isteyebilirler. Bu belgeler arasında otel rezervasyonu, davet üzerine gidiyorsanız bir Makedonya vatandaşı tarafından gönderilen davetiye veya ticari bir etkinliğe gidiyorsanız etkinlik bileti gibi belgeleri yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Gidiş amacınızı açıkça ortaya koyan belgeleri yanınızda bulundurmak herhangi bir olumsuzluk yaşamanızı büyük ölçüde engelleyecektir.

Makedonya vizesi hakkında merak ettiğiniz diğer bilgiler için danışmanlarımızla her zaman irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara ve İzmir ofislerimizden randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.