BLOG

Malta Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Malta Vizesi Nasıl Alınır?

Malta ya da resmî adıyla Malta Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yer alan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devletidir. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Bunlardan büyük olanlar: Malta, Gozo ve Comino’dur. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüzölçümüne sahiptir. Başkenti Valletta olan Malta, yaklaşık 415 bin nüfusa sahiptir. 

Turistler tarafından oldukça tercih edilen bir destinasyon olan Malta, yumuşak geçen kışları ve sıcak yaz sezonuyla sağlıklı bir iklime sahiptir. Soğuk rüzgarlar, kar, don ve sis Malta'da bilinmeyen terimlerdir. Nisandan sonra seyrek olmakla birlikte yazın neredeyse hiç rastlanmayan yağışlar en çok Eylül ile Nisan ayları arasında görülür.

Malta, Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerden biridir. Bu nedenle Malta’ya yapılacak kısa süreli (90 günden az) seyahatler için Malta Konsolosluğu’na Malta Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. 

Malta Konsolosluğu, Schengen vizesi başvurularını (istisnai durumlar dışında) aracı vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Malta Schengen vizesi başvurusunda bulunacak kişiler, seyahat amaçları doğrultusunda Malta Turistik vize, Malta Ticari vize, Malta Aile Ziyareti vizesi ve Malta Transit vize başvurularını Malta Konsolosluğunun yetkilendirdiği bu kuruluşlara başvurmalıdırlar.

Malta Konsolosluğu tarafından Schengen vizesi onaylanan T.C. vatandaşları, ilk başvurularında bu vize ile Schengen Bölgesi’nde en fazla 90 gün konaklama hakkına sahip olurlar. İlk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişilere kısa süreli konaklama hakkı tanınır (İstisnai durumlarda başvuru prosedürü değişebilir). Vizenin Schengen kurallarına uygun kullanılmasına bağlı olarak Schengen vizesinin süresi kademeli olarak uzatılır. Kurallara riayet edilmediği taktirde daha sonraki vize başvurularını ret ile sonuçlanma olasılığı vardır. Schengen vizesi Schengen Anlaşmasına taraf 26 ülkede geçerlidir.

Malta Konsolosluğu D tipi Vize başvuruları Malta Konsolosluğuna doğrudan yapılmalıdır. Malta’da 90 günden daha uzun süre kalmayı gerektirecek amaçlarla (eğitim, aile birleşimi, oturum, vb.) vize başvurusunda bulunan kişilerin başvuruları Malta Konsolosluğu tarafından doğrudan kabul edilmektedir.

Malta Konsolosluğu'na vize başvurusunda bulunan kişiler, vize işlemlerinin tamamlanabilmesi amacıyla Vize Bilgi Sistemi (Visa Information System-VIS) aracılığı ile parmak izi taraması yaptırmak zorundadırlar. Vizenin çıkış süresi Malta Konsolosluğunun inisiyatifinde olup ortalama 5 ila 10 iş olarak belirtilmiştir. Ancak bu süre vize başvuru türüne göre değişebilmektedir. Malta Konsolosluğunun yoğun olduğu dönemler veya kapalı olduğu dönemler, ek evrak ve gerektiği durumda mülakat talepleri Malta vizesinin çıkış süresini etkileyebilmektedir.

Malta vizenizi uzman ekibimizin yardımıyla sorun yaşamadan alabilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibi olarak Malta vize başvuru sürecinde ihtiyacınız olan tüm bilgileri sizinle paylaşıyor, yüksek hizmet kalitemizle Malta vizenizi sorun yaşamadan almanız için gereken tüm işlemleri sizin adınıza yürütüyoruz. Hizmetimiz hakkında daha fazla bilgi almak için Ankara ve İzmir ofislerimizdeki uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.