BLOG

Masallar Diyarı Galler

A -A +
Masallar Diyarı Galler

Büyük Britanya bünyesinde bulunan dört devletten biri olan Galler, Ada’nın asıl yerlisi Keltlerin yuvası olan ve doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen bir ülkedir. 

Adeta masal kitaplarından çıkmış bir doğaya sahip olan Galler’in bu büyülü dünyası sadece kara ile sınırlı değildir. Deniz turizmi açısından da Pembrokeshire Kıyıları gibi son derece cezbedici noktalara sahip olan Galler, masalsı bir yolculuk yaşamak isteyen bir çok turistin tercihi olmuş bir ülkedir.

Deniz turizmi açısından son derece zengin olduğundan bahsettiğimiz Galler’in en güzel noktalarından birisi Llandudno’dur. Llandudno, Galler’in sahil şeridi en uzun plajıdır ve bu plaj gökyüzü renginden ayırt edilemeyecek bir maviliği olan sulara sahiptir. 1950 yılında zengin bir aile tarafından yapılan bir iskelesi olan Llandudno her yıl uçsuz bucaksız denizin tadını çıkartmak isteyen çok sayıda turisti cezbetmektedir. 

Pembrokeshire Kıyıları ise Galler’in güneyinde bulunan, küçük adalar ve bir yarımadadan oluşan bir milli parktır. Güneşlenmek için doğal plajlara sahip olan bu kıyılar aynı zamanda görebileceğiniz en sarp kıyılara da sahiptir. Yeşilin mavi ile birleştiği kıyıların sahil şeridi yaklaşık olarak 300 km uzunluğundadır. Sörf ve denizcilik gibi su sporları için bir miktar hırçın olsa da kıyı yüzme ve uçurtma uçurma gibi aktiviteler için ideal bir noktadır.

Brecon Beacons Ulusal Parkı, Galler’de mutlaka görülmesini önerdiğimiz bir başka noktadır. 900 metrelik bir yüksekliğe sahip olan park, kayalık nehir vadilerini ve su çayırlarını kapsayan bir manzarayı ziyaretçilerine sunmaktadır. Parkın içinde aynı zamanda Neolitik Çağ’dan kalma taş yığınları ve Bronz Çağı’ndan kalma taşlar bulunmaktadır. Galler’in en önemli arkeolojik noktalarını barındıran ulusal park aynı zamanda Sgwd yr Eira gibi dünyada eşi benzeri bulunmayan, gözlerinizi kamaştıracak bir şelaleyi de içerisinde barındırır. 

Yüzyıllar önceki bir Britanya’nın hatıralarını taşıyan Snowdonia Ulusal Parkı, Galler’in en çok ziyaret edilen bölgesidir. 900 metreyi bulan bir yüksekliğe sahip tepeleri ve ormanlık alanlarıyla Yüzüklerin Efendisi’nden ödünç alınmış bir görünüşe sahip olan Snowdonia Ulusal Parkı, Neolitik dönemden kalma antik mezarların bulunduğu ve Roma dönemi kalıntılarının sıklıkla görüldüğü bir gezi noktasıdır.

Masallar diyarı Galler’in en önemli şehri, başkent Cardiff’tir. 1955 yılından beridir bu huzurlu ülkeye başkentlik etmekte olan Cardiff, Roma Seramikleri’nin ve Bronz Çağı’dan kalma takıların ve gereçlerin sergilendiği Ulusal Müzesi ile tanınmaktadır. Ayrıca antik bir liman kenti olan Cardiff bu statüsünü günümüzde de korumaktadır ve bu sebepten dolayı Galler’in ticaret merkezidir. Şehir aynı zamanda Cardiff kalesi gibi heybetli bir yapıyı da içinde bulundurmaktadır.

Masalsı güzelliği ile kendisine hayran bırakan Galler’e gitmek ve vize işlemlerinizi en sağlıklı ve güvenilir şekilde başlatmak için Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerini ziyaret edebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.