BLOG

Masallar Şehri Prag

A -A +
Masallar Şehri Prag

Resmi adıyla Çekya ya da genel bilinen adıyla Çek Cumhuriyeti, Orta Avrupa’da bulunan Avrupa Birliği ve Euro bölgesi üyesidir. Toplamda 14 şehri bulunan ülkenin en büyük şehri ve başkenti Prag’dır. Çekçenin resmi dil olduğu ülkede Almanca ve İngilizce de yoğunlukta konuşulmaktadır. 

Prag, Ortaçağın havasını hissedebileceğiniz, tarihi güzelliklerle dolu bir şehir. 2. Dünya Savaşı’nda zaiyat vermediği yapıları büyük bir başarı ile korunmuş, barok ve gotik mimarisinden ihtişamlı binalarıyla birleştirmiş ve sizi zamanda yolculuğa davet eden bir şehir ortaya çıkarmıştır. Altın Kent, Şehirlerin Anası, Avrupa’nın Kalbi isimleri ile de anılan Prag’a masallar şehri denmesinin nedeni işte bu tarihi dokusu ve zamanda yolculuk hissini yaymasıdır. 

Gezginlerin, şehir içi ulaşımında metro, otobüs gibi araçları değil yürümeyi tercih etmesinin nedeni şehrin planlı yapısı, sokaklarında görmeye değer pek çok yapının olması ve ulaşım kolaylığıdır. İki ana meydanından biri Old Town Meydanı olarak adlandırılmakta olup şehrin tam ortasında bulunmaktadır. Oldukça kalabalık bir meydan olsa da keyifli vakit geçirebileceğiniz kafe ve restoranlar, mağazalar bulabileceğiniz ve gelen turistlerle yerel halkın günlük ritmine tanıklık edebileceğiniz bir noktadır. Eski Belediye Sarayı (Old Town Hall) ve Astronomik Saat de yine bu meydanda bulunan ziyaretçilere açık, turistik bir noktadır. 

Prag’ın içinden geçen, üzerinde 18 tane köprü inşa edilmiş ve efsane olmuş Vlatna Nehri, bu köprüler arasında en popüler olan ise Karluv Köprüsü’dür. Hem nehir, hem bu tarihi köprü hem de bu nehrin ev sahipliği yaptığı sekiz adayı görmenin, tatilinizin en unutulmaz anlarından biri olacağına eminiz.

Çek Cumhuriyeti’ne yapacağınız turistik bir ziyarette eğer Yeşil, Gri veya Siyah pasaporta sahipseniz 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklamalı ziyaretlerinizde vizeden muaf tutulursunuz. Umumi (Bordo) pasaport sahiplerinin ise 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatlerinde Çekya Schengen Vizesi çıkarmaları zorunludur. 

Pasaport, biometrik fotoğraf, kimlik bilgileri, mesleki bilgiler ve finansal bilgiler, gidiş dönüş uçak bileti rezervasyonu, konaklama bilgileri, seyahat sağlık sigortası ve en önemlisi doğru bir şekilde doldurulmuş vize başvuru formu başvurunuz için gerekli olan temel ve standart evraklardır. Mesleğinize, seyahat amacınıza, ne kadar kalacağınıza ve yaşınıza göre değişiklik gösteren gerekli evrak listesi hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için bizimle hemen iletişime geçebilirsiniz.

Ankara, İzmir ve İstanbul’da Re-Vize Profeysonel Vize Danışmanlığı olarak uzun yıllardır hizmet vermekteyiz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışman kadromuz ile size en kısa sürede ve sorunsuz bir şekilde Çekya vizesi almanız için yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağız. Transfer ve konaklama işlemleriniz için ücretsiz danışmanlık hizmeti veren ofisimiz ile telefon ve canlı destek hattı üzerinden de iletişim kurabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.