BLOG

Masallar Ülkesi Litvanya Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Masallar Ülkesi Litvanya Hakkında Merak Ettikleriniz

Letonya ve Estonya ile birlikte üç şirin Baltık ülkesinden biri olan Litvanya, muhteşem doğal güzellikleri ve kendine has kültürüyle yaşamaktan büyük keyif alacağınız bir ülkedir. Avrupa Birliği üyesi olan Litvanya, Avrupa’nın en eğitimli ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yaklaşık 3 milyon nüfuslu Litvanya’nın üçte ikisi en az iki yabancı dil konuşmaktadır. Ülkede Litvanca dışında konuşulan en popüler yabancı diller İngilizce ve Rusçadır.

Adını Vilnia Nehrinden alan Vilnius, Litvanya’nın başkenti ve en büyük şehridir. Şehir yaklaşık 580 bin nüfusa sahiptir. Ayrıca Baltık bölgesinin de en büyük ikinci şehridir. Litvanya’nın güneydoğusunda yer almaktadır. 

Vilnius 14. yüzyılda Litvanya Dükü Gediminas tarafından kurulmuştur. Bir efsaneye göre rüyasında demir bir kurt görür ve bu kurt kadar kuvvetli bir şehir kurmak istediğini ifade eder. 1994 yılında UNESCO listesine giren Vilnius, 2009 yılında da Avrupa Kültür Başkenti seçilmiştir. 

Vilnius’ta yazlar, Kuzey kentlerine göre sıcak geçmektedir. Yazları ortalama sıcaklık 20-25 derece iken zaman zaman sıcaklık 30 dereceye kadar ulaşabilmektedir. Buna rağmen yazları, özellikle gün sonları, oldukça yağışlı geçebilmektedir. Şehir aynı zamanda tipik Kuzey Avrupa kışını da yaşar. Ocak ayında sıcaklık -5 derecede seyrederken, bu değerler zaman zaman -20’lere kadar düşebilmektedir.

Önemli organizasyonlarla halkın bir araya geldiği Vilnius’ta her yıl mayıs ayının son haftasında Folklorik Müzik Festivali düzenlenmektedir. Sokakların Litvanya folk müziğiyle yankılandığı bu festival yaklaşık 1 hafta süreyle devam eder. Vilnius’ta her yıl 4 Mart’tan önceki hafta sonu Aziz Casimir Fuarı adında bir başka etkinlik düzenlenmektedir. Sokakları rengarenk bir hale getiren bu etkinlik baharı karşılama etkinliğidir. Her eylül ayının bir Pazar günü yine Vilnius’ta düzenlenen Litvanya maratonuna sadece Litvanyalılar değil dünyanın dört bir yanından spor tutkunları katılır.

Litvanya’nın en etkileyici şehirlerinden Kaunas, aynı zamanda ülkenin eski başkentidir. Şehrin girişinde özgürlük savaşçılarının, şairlerin ve büyük yöneticilerin heykelleri bulunmaktadır. Bünyesindeki üniversiteler sebebiyle Litvanya’nın gençlik merkezi olarak görülen kentin tarihsi 11. yüzyıla kadar uzanır. 

Neman ve Neris Nehirlerinin birleşim noktasına kurulmuş olan Kaunas, ılıman ve karasal iklimi bir arada yaşayan bir şehirdir. Şehirde yaz aylarında ortalama günlük sıcaklık 20-25 derece civarındayken, kış aylarında -20 dereceye kadar düştüğü gözlenir.

Geleneksel Litvanya mutfağında olduğu gibi Kaunas’ta da çok çeşitli çorbalar bulunmaktadır. Kabak çorbası, salatalık çorbası gibi pek çok çorba çeşidi mevcuttur. İklimi dolayısıyla en çok yetiştirilen ürünler arpa, patates, çavdar, pancar ve süt ürünleridir. Dolayısıyla şehrin mutfağı da bu ürünler üzerinden şekillenmektedir. Örneğin patates püresi Kaunas’ın en ünlü yemeklerindendir.

Litvanya bir Baltık Ülkesi olması sebebiyle Kaunas mutfağında da deniz mahsulleri sıklıkla tercih edilmektedir. Pike, levrek, yılan balığı, füme balığı ve çipura bölgede en sık rastlanan balıklardır. Kendine özel bir jöleyle servis edilmektedir.  

Avrupa Birliği üyesi Litvanya’ya yapacağınız seyahatleriniz öncesi vize almanız gerekecektir. Litvanya vizenizi tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Vize işlemleriniz için alanında uzman profesyonel vize danışmanlarıyla Re-Vize’yi tercih edin, zaman ve maddiyat kaybı yaşamadan vize işlemlerinizi tamamlayın!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.