BLOG

Mavi Kart Nasıl Alınır? (Almanya'da Çalışma Fırsatı)

A -A +
Mavi Kart Nasıl Alınır? (Almanya'da Çalışma Fırsatı)

Sanayi devi Almanya, nitelikli bir iş gücünü ülkeye kazandırmaya büyük önem veren ülkelerin başında gelmektedir. Bu sebepten dolayı da ülke, Almanya Çalışma Vizesi’ne denk olan AB Mavi Kart uygulamasına büyük bir değer biçmektedir. AB Mavi Kart ile yükseköğrenim diplomasına sahip olan AB dışı ülke vatandaşları, Almanya’da iş buldukları takdirde aldıkları eğitime uygun bir işte çalışabilir, iş disiplini konusunda rakipsiz olan bu ülkede kendi mesleklerini öğrenebilirler.

Size yurtdışında çalışma imkanını çok uzun bir süre sağlayacak Mavi Kart nereden alınmaktadır?

Mavi Kart, Almanya’nın yetkili yabancılar dairesinden alınabilir. Mavi Kart çıkartma işlemini yapmak istiyorsanız sıralayacağımız belgelerin aslını ve iki adet fotokopisini ibraz etmeniz başvurunuzun incelenmesi için yeterlidir. Mavi Kart başvuru şartlarını içeren bu belgeler sırasıyla, Almanca dilinde eksiksiz olarak doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış 2 adet başvuru formu, Alman İkamet Yasası’nın 54. maddesinin 2. fıkrasının 8. bendine göre başvuru sahibinin el yazısıyla imzalanmış bir açıklama yazısı, pasaport, 2 adet vesikalık fotoğraf, mesleki gelişimi açıklayan özgeçmiş, karneler, diplomalar gibi akademik belgeler, varsa Alman yüksek öğrenim diploması veya tanınmış bir yabancı yüksek öğrenim diploması, yoksa Alman yüksek öğrenim diplomasıyla karşılanabilecek bir yabancı yüksek öğrenim diploması, mezun olduğunuz üniversitenin “H+” kategorisinde yer aldığını gösteren belge, mezuniyet belgenizin “eşdeğer” kategorisinde olduğuna dair bir belge. Eğer Almanya’ya Mavi Kart başvurusu yapacağınız lisans mezuniyetiniz ANABIN şartlarına uygunsa, başvuru yapmanız için yeterli olacaktır.

Tıp mesleğindekiler ise Mavi Kart başvurusu prosedüründe farklı bir protokole tabidirler. Doktorlardaki yabancı yüksek öğrenim diplomasının kıyaslanabilirliği mesleğin icrası için verilen izinle teyit edilir.  Tıp görevlilerinin Almanya’daki işvereni, adını ve adresini, Almanya’daki çalışma yerini ve posta kodunu, iş ilanını ve görev tanımını, tam zamanlı veya yarı zamanlı olmak üzere çalışma biçimi, Euro biriminde yıllık brüt maaş gibi bilgileri içermesi gereken somut bir iş teklifine sahip olması gerekmektedir.

Bunun yanısıra uygun bir Mavi Kart başvurusu için çalışacağınız işin kalifikasyonlarınıza uygun olması şartı aranmaktadır. AB Mavi Kart’ın verilmesi için yıllık brüt maaş en az 52.000 Euro tutarında olmalıdır. Fen bilimi, matematik, mühendislik, doktorluk ve bilgisayar uzmanlığı gibi alanlarda ise en az 40.560 Euro’luk bir maaş yeterlidir ancak bu meblağlar her yıl yeniden belirlenmektedir ve bahsettiğimiz rakam 2018 yılı için geçerlidir. Ayrıca meslek için zorunlu olduğu takdirde meslek icrası izninin verilmesi veya iznin çıkacağına dair bir onay yazısına, Almanya’ya giriş tarihiniz ve işe başlayacağınız tarih arasındaki süreyi kapsayan en az 15 günlük bir seyahat sağlık sigortasına da ihtiyacınız vardır. Almanya’da iş bulmak istiyorsanız, Mavi Kart hizmetinden yararlanabilir ve pek çok faydasını görebilirsiniz.

Mavi Kart danışmanlık hizmeti ile ilgili daha detaylı ve sağlıklı bilgi almak için Re-Vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, Mavi Kart ve vize konusunda uzman danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.