BLOG

Meksika Vize İşlemleri

A -A +
Meksika Vize İşlemleri

Resmi adıyla Meksika Birleşik Devletleri, ziyaret edenlerin “beş duyuyu da harekete geçiren ülke” olarak tanımladıkları, hareketli ve renkli bir ülkedir. Kuzey Amerika kıtasında bulunan Meksika, müzeleri, mimarisi, mutfağı, sıcak iklimi ile merak uyandıran bir ülke olup çok sayıda turist ağırlamaktadır. 

Resmi dili İspanyolca olan Meksika’da Quechua ve Takalotça dilleri de resmi olarak kullanılmakta ve konuşulmaktadır. İspanyolcanın resmi olarak en yaygın şekilde konuşulduğu ülkede yaklaşık 105 milyon kişi yaşamaktadır. Sınır komşusu Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 15 milyon Meksika asıllı kişi yaşamaktadır. 

Çeşitli nedenlerle Meksika’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Hususi, Hizmet ve Umuma mahsus pasaport sahipleri vize uygulamasına tabi tutulurlar. Diplomatik pasaport sahipleri ise vize almadan Meksika’ya seyahat edebilirler. Turizm, iş, eğitim, gazetecilik veya transit geçiş gibi nedenlerden dolayı Meksika’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşları tek girişli olarak 30 gün geçerli e-Vize alabilirler. Buna ek olarak şunu da söyleyelim, eğer geçerli Amerika Birleşik Devletleri vizeniz varsa Meksika seyahatinizde ayrıca bir vize almanıza gerek yoktur. 

30 gün geçerli, tek girişli Meksika e-Vize başvurularını resmi konsolosluk sayfasından yapabilirsiniz. Deniz yolu, kara yolu veya başka bir ülke üzerinden geçiş yapacak olduğunuz takdirde Türkiye’deki konsolosluk ve elçiliklerden ya da yetkilendirilmiş vize şirketlerinden vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Elektronik vize başvurusu yapacak kişilerin pasaport ve kimlik bilgilerini elektronik onay sistemine eksiksiz ve gerçeğe uygun şekilde giriş yapmaları önemlidir. Elektronik olarak yapılan başvurunun reddedilmesi halinde Meksika Konsolosluğu’na veya vize şirketine seyahat sebebine uygun şekilde müracaat edilmesi gerekmektedir. Meksika Konsolosluğu başvuru için onay bildirimi halinde yazılı bildirimin çıktısının hem uçağa binmek için Havayolları yetkilisine hem de Meksika giriş kapısındaki Gümrük Muhafaza yetkilisine sunulması zorunludur.

Meksika vizesi için gerekli evraklar ise şu şekildedir; 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış olmayan, en az 2 boş sayfası ve seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olan pasaportunuz, uygun ölçülerde çekilmiş, güncel halinizi yansıtan 2 adet biometrik fotoğrafınız, banka hesap cüzdanınız (veya sponsor olacak kişinin cüzdanı), ziyaret amacınızın gerektirmesi halinde davet mektubu, seyahat ve konaklama rezervasyon bilgileriniz ve seyahat sağlık sigortanız. 

En hızlı ve sorunsuz şekilde Meksika Vizesi almak için tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamızı tercih edebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyimli danışmanlarımız ile Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan ofislerimizde birebir görüşebileceğiniz gibi telefon ve canlı destek hattı üzerinden de bilgi ve randevu alabilirsiniz. Re-Vize’ye gelin, prosedürler arasında yorulmayın. 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.