BLOG

Meksika Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Meksika Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Meksika Birleşik Devletleri, Guatemala ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yer almaktadır. Dünyanın en büyük 15. ekonomisine sahip olan Meksika’nın resmi para birimi Meksika Pesosudur. Resmi dili İspanyolcadır. 

Meksika ile Türkiye, 1927 yılında imzaladıkları Dostluk Anlaşması ile diplomatik ilişkilerini başlatmış ve o zamandan beri giderek sağlamlaşan bir ticari ve stratejik ortaklık geliştirmişlerdir. 2016 yılının verilerine göre ticari ortaklığımız açısından ilk sıralarda yer alan ülkelerden biridir. 

Meksika’ya seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından hususi (yeşil), hizmet (gri) ve umumi (bordo) pasaport sahipleri vizeye tabi tutulurken diplomatik (siyah) pasaport sahipleri vizeden muaftır. 

Turizm, iş, eğitim veya transit gibi nedenlerle Meksika’ya seyahat edecek olan Türkiye vatandaşları 30 gün geçerli olmak ve havayolu ile seyahat edecek olmak kaydıyla e-vize alabilirler. Alımı oldukça kolay olan elektronik vize için aynı zamanda herhangi bir ücret ödemezsiniz.

Halihazırda geçerliliği bulunan Amerika, Kanada, İngiltere veya Schengen vizeniz varsa Meksika için ayrıca bir vize almanız gerekmemektedir. 

Meksika vizesi için gerekli evraklar arasında, son altı ay içerisinde çekilmiş 4 adet renkli biometrik fotoğraf, seyahatinizin bitiş tarihinden itibaren geçerliliğini 6 ay daha koruyacak on yılı aşmamış pasaport, banka hesap cüzdanınız, uçak bileti ve konaklama rezervasyonu, gerekli durumlarda davetiye mektubu ve seyahat sağlık sigortası vardır.

30 günden uzun süreli konaklamalarınızda sorunsuz Meksika vizesi almak için size yardımcı olabilir, seyahatinizde ihtiyaç duyacağınız konaklama rezervasyonu, ucuz uçak bileti gibi konaklamalarda danışmanlık sağlayabiliriz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın uzun yıllardır alanlarında tecrübe kazanmış ve profesyonel danışmanları size ihtiyacınız olan bütün bilgiyi aktarabilir, süreci sizin adınıza yürütebilirler. İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek bizimle birebir görüşme yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.