BLOG

Mesleklere Göre Almanya'da Maaşlar Ne Kadar?

A -A +
Mesleklere Göre Almanya'da Maaşlar Ne Kadar?

Ülkemiz vatandaşlarının Avrupa'da en çok ziyaret ettiği ülkelerden biri olan Almanya; güçlü ekonomik yapısı olan bir ülkedir. Bu özelliğinden sebep iş imkanları oldukça cezbedicidir diyebiliriz. Ülkeyi bir çok açıdan ziyaret etmek mümkündür. Almanya, Schengen ülkesi olduğundan dolayı, Türk vatandaşlarına da vize uygulamaktadır. Ülkeyi herhangi bir amaçla ziyaret etmeden önce, Schengen Almanya vizesi alınması gerekmektedir. Özellikle Türk vatandaşlarının fazla bir nüfusa sahip olduğu Almanya'da maaşlar ne kadardır?

Almanya'da İş Hayatı: Çalışma Vizesi

Almanya, ekonomik ve sosyal anlamda gelişmiş bir ülke olduğu, yeni iş kolları üretebildiği ve faaliyete sokabildiği için bugün hala dünyanın her yerinden insanın yaşamayı arzu ettiği bir ülkedir. Göç politikasını her ne kadar geçmişe oranla katılaştırmış olsa da hala kapılarını başarılı genç nüfusa açan Almanya’da 3 milyondan fazla yabancı insan yaşamaktadır. Almanya’da çalışmanız için öncelikle Schengen çalışma vizesine başvurmanız gereklidir. Almanya’da oturmak ve bir firmada çalışmak için başvuracağınız bu vize türü uzun süreli bir vize türüdür. Almanya’nın katı kurallar uyguladığı bu vize türü için prosedürlerin bütün gereklilikleri eksiksiz yerine getirilmelidir.

Almanya'da Maaşlar

Almanya'da maaşlar mesleklere göre çeşitlilik göstermektedir. Tıpkı ülkemizde olduğu gibi Almanya'da da brüt/net maaş sistemi uygulanmaktadır. Ülkede saatlik asgari ücret mesleğine göre yaklaşık olarak 10 - 21 Euro arası değişmektedir. Aylık bir gelirden bahsedecek olursak örneğin Almanya'da bir hekim aylık ortalama 5800 ila 6000 Euro alabilmektedir. Bir fırıncı ustası ise ortalama 2066 Euro kazanabilmektedir. Devlet memurları ise tıpkı ülkemizde olduğu gibi statüsüne göre maaş almaktadır. Örneğin kütüphane görevlisi bir devlet memuru aylık ortalama 3594  Euro kazanmaktadır.

Ülkede en çok kazanan ilk beş meslek ise; araştırmacılar, pilotlar, genel müdürler, hekimler (doktorlar) ve ekonomi mühendisleridir. Meslek gruplarının maaşları bölgeden bölgeye, şehirden şehire göre de değişkenlik gösterebilmektedir. Aynı zamanda yaşam maliyetleri de farklılık gösterecektir dolayısıyla maaşlar ile birlikte o ülkenin hangi şehri daha uygun, hangi şehri daha pahalı bunlara da göz atmak gerekmektedir.

Almanya'da iş bulmak ile ilgili bilgi edinmek, Almanya çalışma vizesi hakkında aklınıza takılabilecek sorulara en doğru kaynaktan cevap bulmak ve vize sürecinizde profesyonel bir destek almak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşmenizi öneririz. Bize bu süreçte online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.