BLOG

Mısır Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Mısır Vizesi Almanın Püf Noktaları

Resmi adıyla Mısır Arap Cumhuriyeti, Ortadoğu’nun en büyük ülkelerinden biridir. Yaklaşık 7000 yıllık geçmişi ile birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış ve onlardan kalan eserleri, yapıları korumadaki başarısıyla günümüzün en çok turist çeken ülkelerinden biri haline gelmiştir. 

Türkiye Cumhuriyeti’nden herhangi bir amaçla Mısır’a seyahat edecek olan vatandaşların vize alması gerekmektedir. 90 günü geçmeyecek konaklamalı seyahatlerde Gri, Siyah ve Yeşil pasaport sahiplerinin muaf tutulduğu vize uygulamasına Bordo pasaport sahipleri tabidir. Pasaportunuza işlenecek bir seyahat olduğu için pasaportunuzun bazı kriterleri karşılaması gerekmektedir. Örneğin; pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve yıpranmamış olması gerekir. Bunun haricinde en az 2 adet boş sayfasının olması ve dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay daha geçerli olması da gerekli diğer unsurlardır. 

Kısa süreli vizelerinizi Türkiye’deki yetkili makamlardan yapabilirsiniz ancak uzun süreli vize başvurularınız Mısır’daki göç bürolarına yapılmalıdır. Başvurabileceğiniz vize türleri ise; Turistik vize, Ticari vize, Aile Ziyareti vizesi, Öğrenci vizesi gibi türlerdir. 

Türkiye’den konsolosluk ve elçiliklere birebir başvuru yapabileceğiniz gibi aracı vize şirketi kullanarak da yapabilirsiniz. Mısır’daki göç bürosuna yapacağınız başvuruda evraklarınızı Arapçaya çevirtmeniz gerekse de Türkiye’den yapacağınız başvurularda başvuru formunu Türkçe doldurabilir, evraklarınızı Türkçe hazırlayabilirsiniz. Gerekli evraklar türlere göre değişiklik gösterse de standart olarak hazırlamanız gereken başvuru formu, kriterlere uygun pasaportunuz, finansal durum ve eğitim durumunuzu gösteren belgeler gibi evraklardır. 

Mısır vizesi için dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri pasaportunuzun uygunluğudur. Ayrıca seyahat amacınıza uygun evraklar belirtmeniz vize talebinizin aksamadan sonuçlanmasına ve olumlu olmasına fayda sağlayacaktır. Doğru ve eksiksiz evraklarla başvurmanız halinde vizeniz ortalama 35-40 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak konsolosluğun ekstra evrak talep etmesi, yoğun olması, resmi tatile denk gelmesi gibi nedenle bu süreç daha uzun da sürebilmektedir. 

Daha detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyimli danışman kadromuz ile İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizde birebir görüşme yapabilir ve kafanıza takılan sorulara yanıt alabilirsiniz. Danışmanlarımız size gerekli tüm bilgiyi sağlamanın yanı sıra transfer ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık sunar, başvuru sürecini sizin adınıza yürütür ve her adımda sizin yanınızda bulunarak profesyonel destek sağlarlar. Sorunsuz Mısır vizesi almak için vakit kaybetmeyin, Re-Vize’ye gelin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.