BLOG

Mısır Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Mısır'a Vize Var Mı?

A -A +
Mısır Vizesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler: Mısır'a Vize Var Mı?

Kuzey Afrika’da yer alan Mısır, 7.000 yıllık geçmişiyle dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapan, bu nedenle özellikle turistik amaçlarla sık ziyaret edilen bir ülkedir. Uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalan Mısır’da Türk kültürünün izlerini görmek de mümkündür. Mısır’ın başkenti Kahire olup nüfusu yaklaşık 96 milyondur. Ülkede en çok konuşulan dil Arapçadır.

Mısır’a seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahatlerinden önce Mısır Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmalıdır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları ise 90 günü geçmemek kaydıyla Mısır’a vizesiz seyahat edebilirler. 

Mısır vizesi pasaporta işlenen bir vize olup, vize işlenecek olan pasaportun Mısır makamlarınca belirlenen kriterleri karşılaması gerekmektedir. Pasaportun geçerlilik süresi Mısır seyahati dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay olmalı ve pasaportun zarar görmüş olmaması gerekmektedir. Mısır Devleti’nin verdiği vizeler Mısır Turistik Vize, Mısır Ticari Vize, Mısır Aile Ziyareti Vizesi, Mısır Öğrenci Vizesi gibi çeşitli vizeler olup seyahat amacına uygun olan vize için başvuruda bulunmalısınız. Kısa süreli Mısır vizeleri için Türkiye’deki yetkili Mısır makamlarına başvurular yapılabilirken, uzun süreli vize başvuruları Mısır’daki göç bürosuna yapılmaktadır.

Mısır vizesinin alınması için vize başvurusu sırasında gereken evrakları eksiksiz ve doğru olarak teslim etmeli ve vize başvuru ücretini ödemelisiniz. Eksik evraklar Mısır vize alımını olumsuz etkileyebilmektedir. Mısır makamları gerekli görmesi durumunda başvurunuz sonrası sizden ek evrak isteyebilmekte ya da mülakata çağırabilmektedir.

Mısır vize işlem prosedürü, beyan edilen başvuru dosyasının eksiksiz ve doğru olarak sunulması halinde ortalama 30-45 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre konsolosluk yetkililerinin ek evrak talep etmesi veya yoğun olması halinde Mısır vize işlemlerinin sonuçlanma süreci uzayabilmektedir. Mısır Konsolosluğu hafta sonları ve konsolosluğun resmi tatil günlerinde çalışmamaktadır. Vize başvuruları ve seyahate ilişkin planlar, bu durum göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Mısır vize başvurunuzu tam yetkili acentemiz Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımız, Mısır vizenizi almanız için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek takibini sağlayacaktır. Mısır vize başvurunuzda zaman kazanmak, eksik-hatalı evrak nedeniyle ret almamak için Re-Vize’yi tercih edin. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.