BLOG

Mistisizm ve Kültürler Diyarı Hindistan

A -A +
Mistisizm ve Kültürler Diyarı Hindistan

Birçok kültürbilimciye göre dünyaya yayılmış hemen hemen her kültürün atası kabul edilen Sanskrit uygarlığının yuvası olan Hindistan, yüzyıllardır süregelen ve yaklaşık 50 yıldır Batı ülkelerinde de ivme kazanmış mistisizmi ve çokkültürlü yapısıyla her yıl büyük bir turist akınına uğramaktadır.

Guru’larıyla bilinen ve kendisini ziyaret eden her turisti bir şekilde dönüştürmeyi başaran bu gizemli ülkede aynı zamanda 80’in üzerinde dil konuşulmaktadır. Bu durum gözünüzü hiç korkutmasın çünkü İngiliz döneminden kalma bir alışkanlık sebebiyle hemen hemen her Hintli İngilizce eğitim görme fırsatını yakalamaktadır ve bu sayede iletişim bariyeri gözle görülür bir şekilde ortadan kalkar.

Bombay, Jaipur ve Goa gibi turistik noktaları bünyesinde barındıran Hindistan, ekonomik açıdan diğer turistik noktalara kıyasla görece uygunluğuyla da birçok turistin dikkatini çekmektedir.

Bahsettiğimiz şehirlerden ilki olan Bombay adını dünya çapında duyurmuş olan Hint Sineması Bollywood’un da merkezidir. Son derece zengin bir şehir olan Bombay aynı zamanda eşini benzerini başka bir ülkede bulamayacağınız leziz sokak yemekleriyle de tanınmaktadır. Bombay, dünyanın dört bir yanından insanın aralarında bulunduğu 21 milyonluk nüfusuyla Hindistan’ın en çokkültürlü şehridir. Bombay’da görebileceğiniz en önemli yerlerden biri 16. yüzyılın Gujarat İslam Sanatı’nın kullanımıyla inşa edilen ve İngiliz gemilerinin Hindistan’a girerken sık sık kullandığı Hindistan’a Giriş Kapısı’dır. Kapı kelimesinin sizi aldatmasına izin vermeyin, zira bu görkemli yapı dünya üzerinde eşini benzerini bulamayacağınız bir güzelliğe sahiptir. Bombay’da görülebilecek bir diğer yapı olan Maha Lakshmi Tapınağı ise Hindistan’ın zenginlik tanrıçası Lakshmi’den adını alan tapınağın içi de en az dışı kadar güzel ve etkileyicidir. Tarihi yapıları, eşsiz yemekleri ve kültürel altyapısıyla büyüleyici bir kent olan Bombay, Hindistan’a yapacağınız bir ziyarette eksik kalmaması gereken bir şehirdir.

Goa ise Hindistan’ın eğlence merkezlerinden biridir. Sahilleri ve elektronik müzik festivalleriyle tanınan, birçok batılı turistin cirit attığı Goa, gece gündüz devam eden partileri ve dünyanın dört bir yanından o partilere eğlenmeye gelen ziyaretçileriyle tanınan ve bir cennet köşesini andıran sahilleriyle bilinen bir Hint şehridir. Bir ada olan Goa’nın kültürü turistik önemi ve anakaranın dışında olması sebebiyle Hindistan’ın genel kültürüne kıyasla çok daha farklıdır ve partilerinin yanı sıra, Hindistan’daki mistik havanın da en yoğun solunabileceği noktalardan biridir.

Görkemli bir mimariye sahip olan Jaipur ise, eski şehir kısmının donatıldığı pembe taşlar sebebiyle “pembe şehir” olarak bilinir. Değerli taş işlemeciliğinin el üstünde tutulduğu bu şehre seyahat ettiğinizde dünyanın sayılı astronomi merkezlerinden biri olan Jantar Mantar’ı ve sadece pembe ve kırmızı kiremit ile yapılan Hawal Mahal sarayını görme şansına da erişeceksiniz.

Hindistan’a ziyaret etmeyi düşünüyorsanız, tamamlamanız gereken bürokratik bir işlem olan Hindistan vizesi almak ve Hindistan vizesi hakkında aklınıza takılabilecek tüm sorulara yanıt bulmak için İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, vize işlemlerinizi en sağlıklı şekilde başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.