BLOG

New York'a Seyahat Edecekler İçin Vize Rehberi

A -A +
New York'a Seyahat Edecekler İçin Vize Rehberi

Amerika Birleşik Devletleri’nin en önemli şehirlerinden olan New York dünyada en çok seyahat edilen şehirler arasında yer alıyor. Eğitim, sağlık, ticari ya da turistik amaçla New York’a her yıl binlerce insan seyahat ediyor. New York’a seyahat edeceklerin aklına en çok takılan sorulardan biri ise vize başvurusudur. Ülkemizde Amerika vizesi almanın güç olduğuna dair yaygın bir inanış olsa da aslında atılması gereken adımları doğru uyguladığınızda vize almak oldukça kolay!

Amerika vizesine başvuru aşamalarının ilk adımı internet üzerinden dolduracağınız DS-160 adı verilen formdur. Oldukça detaylı ve çok sorudan oluşan formu eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekiyor. Burada sorulan sorulara net ve açıklayıcı cevaplar vermeniz önemlidir. Formda nereye seyahat edeceğiniz, seyahatinizin amacı, aylık geliriniz ve kişisel birtakım sorular bulunmaktadır. Formun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması vize kabulü açısından oldukça önemlidir. Formu doldurduktan sonra da başvuru için gerekli ücreti yatırmanız gerekiyor. Daha sonrasında mülakat için randevu alma aşamasına geçiyorsunuz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken nokta randevuyu alırken seyahat tarihinize göre hareket etmeniz. Başvurunuzu seyahatinizi planladığınız tarihten belli bir süre önce yapmanız olası gecikmeleri ve aksaklıkları önleyecektir. Süreci doğru planlamak vizenizin kabul edilmesi ve seyahat planınızda herhangi bir aksaklık yaşamamanız açısından kritiktir.

Vize başvuru sürecinin son ve belki de en önemli aşamasıysa mülakattır. Birçok insanın gözünü korkutan bu aşama aslında sanıldığı kadar zor değil. Mülakat esnasında nasıl davranmanız gerektiğini biliyorsanız bu adımı da kolaylıkla aşabilirsiniz. Mülakata giderken başvuru formunda verdiğiniz bilgileri kanıtlayacak belgeleri yanınızda götürmelisiniz. Pasaport, hesap dökümleri, varsa üzerinize kayıtlı tapular, 3 aylık maaş bordrosu ve varsa eski pasaportlarınız gibi belgeleri yanınızda bulundurmanız mülakat esnasından sizden istendiği takdirde sunabilmeniz için gereklidir. Mülakat sırasında rahat ve özgüvenli olmalısınız ve size yöneltilen sorulara açıklayıcı net cevaplar vermelisiniz. Cevaplarınızda gereksiz detaylara girmek ya da sorulan sorulara eksik ve çelişkili cevaplar vermek vize başvurunuzun reddine sebep olabilir. Yapmanız gereken tek şey soruları doğru ve kendinizden emin bir şekilde cevaplamak. Mülakat sonunda vizenizin kabul onaylanıp onaylanmadığına dair size bilgi verilecektir.

Amerika vizesi almak adımları doğru ve planlı gerçekleştirdiğinizde hiç de zor değil. Gerek başvuru formunun doldurulması gerekse sonrasındaki adımları doğru planlamanız hem süreci sizin için kolaylaştıracak hem de zaman açısından size fayda sağlayacaktır. Bu süreçte detayları iyi organize etmek önemlidir. Atladığınız ya da gerekli şekilde tamamlayamadığınız detaylar vizenizin reddine sebep olabilir. Bu nedenle profesyonel vize danışmanlığı almak bu riski ortadan kaldıracaktır. Başvuru sürecinizin planlanması ve yönetimi konusunda alacağınız destek gerekli adımları doğru ve eksiksiz olarak tamamlayarak vize başvurunuzdan olumlu cevap alma olasılığınızı güçlendirecektir.

Amerika vizenizi tam yetkili firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz! Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden danışmanlarımız, Amerika vizenizi alabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, vize başvuru formu, mülakat stratejileri, seyahat sigortası, konaklama ve uçak rezervasyonu gibi konularda danışmanlık sağlayacaktır. Amerika vizenizi sorunsuz almak için bizimle iletişime geçin!

 

            

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.