BLOG

Niyet Mektubu Nedir, Nasıl Yazılır?

A -A +
Niyet Mektubu Nedir, Nasıl Yazılır?

Niyet mektubu, her şeyden önce vize alım süreçlerinde önemli detaylardan biridir. Niyet mektubu; iki veya daha fazla taraf arasında olası anlaşmadan önce anlaşmayı özetleyen ve taraflara anlaşmanın ayrıntılarını sunan bir belgedir. İş başvurularında oldukça önemli bir kriterdir. Eğer siz yurt dışında çalışmayı düşünüyor ve çalışma izni almayı istiyorsanız niyet mektubu burada önemli bir rol oynar. Peki ülkelere göre çalışma vizeleri nelerdir?

Hollanda Çalışma Vizesi

Hollanda’da bir iş yerinde çalışmak, bir işletme kurmak ve dolayısıyla oturma izni mi almak istiyorsunuz? Hollanda, Batı Avrupa’nın gözde ülkelerinden bir olmasının yanı sıra, ekonomisi ve takdir edilen eğitim sistemi sayesinde ticari ve akademik anlamda en çok ziyaret edilen destinasyonlardan bir tanesidir. Hollanda çalışma vizesi, Uzun süreli (D tipi) vize kategorisinde bulunduğundan dolayı başvuru süreci turistik vb. diğer vize prosedürlerine kıyasla daha uzun sürmekte, daha yoğun incelemelere tabi tutulmaktadır. Hollanda’dan çalışma vizesi için önce Hollanda’da aktif şekilde faaliyet gösteren, çalışacağınız firmanın Hollanda’nın resmi göç ofisi olan END’ye başvuruda bulunması gerekmektedir. Burada üzerinde durulabilecek iki farklı yöntem vardır: Doğrudan END’ye müracaat edildikten sonra evraklar END tarafından konsolosluğa gönderilebilir veya doğrudan konsolosluğa başvurulduktan sonra evraklar konsolosluk tarafından onay için END’ye iletilebilir.

Almanya Çalışma Vizesi

Almanya’da bir firmadan iş teklifi aldıysanız ve oturma izni alarak yeni bir hayat kurmak istiyorsanız çalışma vizesi için başvuru yapmanız gerekecektir. Peki bu başvuru süreci nasıl işlemektedir? Bu yazımızda bu konu hakkında kafanızda yer alan soru işaretlerini gidermek istiyoruz. Almanya çalışma vizesine başvurabilmeniz için öncelikle bir şirket veya firmayla anlaşarak iş sözleşmesi yapmanız gerekmektedir. Bu vize başvuru sürecinde Almanya’nın katı kurallar uygulayan bir ülke olduğunu, sürecin tüm ayrıntılarının eksiksiz yönetilmesi gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Öncelikle Almanya, iş sözleşmesi yaptığınız şirketin (işverenin) tüm evraklarını talep ederek geniş çaplı bir incelemeye tabi tutacaktır. Bu süreçte üzerinde durulması gereken çok önemli noktalar vardır. Bunlardan ilki, mesleğinizin niteliğidir. Almanya, çalışma vizesi talebinizin kabulü için Almanya’ya ve şahsınıza artı değer katabilecek durumda olmanızı bekleyecektir. Örneğin, Almanya’da bir şirket kurmak istiyorsanız, sadece ufak bir işletme açacağınızı belirterek Almanya’dan çalışma vizesi almanız pek de kolay olmayacaktır. Tasarlanmış başarılı projelerin sahipleri vize alma konusunda bir adım öndedir.

Niyet mektubu hakkında daha detaylı bilgi almak ve çalışma vizesine başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.