BLOG

Norveç Öğrenci Vizesi Hakkında Bilgiler

A -A +
Norveç Öğrenci Vizesi Hakkında Bilgiler

Yüksek yaşam standartları ve doğal güzellikleriyle ünlü İskandinavya’nın popüler ülkelerinden biri olan Norveç, aynı zamanda dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biridir. Nüfusu yaklaşık 5,2 milyon olup başkenti Oslo’dur.

Norveç, ulusal politikası gereği Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen AB ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Anlaşmasına taraftır. Bu nedenle, herhangi bir nedenle Norveç’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Norveç Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunmak durumundadır. (İstanbul’daki başvurular Macaristan Konsolosluğu üzerinden yürütülmekte olup randevu almak zorunludur.) Umuma mahsus pasaportlar dışındaki özel pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vize başvurusunda bulunmadan Norveç’te konaklayabilir.

Norveç vizesi başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişecektir.

Öğrenciler, eğitim hayatlarına devam ettikleri için çalışma hayatında aktif şekilde yer almadıklarından dolayı çoğu zaman seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri beklenir. Bu sponsorlar aile bireyleri veya yakınları olabilir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsorun çalışma statüsüne göre (emekli, kamu çalışanı, işveren vb.) talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir. Eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Seyahat amacınızı doğru belirtmeniz de çok önemlidir.

Bunlar dışında sizden talep edilecek standart belgeler arasında pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, eğitiminize devam ettiğinizi gösteren öğrenci belgeniz, vize talep dilekçeniz gibi belgeler bulunur. Evrakların tam listesi için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Norveç vizesi için çıkış süresi ortalama 15 iş günüdür. Vize çıkış süresi başvuru yönteminize, başvuru için getirdiğiniz evraklara, başvuru zamanınıza bağlıdır. VIP vize başvurularında vize işlem süresi göre daha kısa sürede sonuçlanmaktadır.  Eksik evrak getirmeniz ya da konsolosluğun yoğun olması veya başvuru sorası ek evrak istemesi gibi farklı bir durum olmasında da vize çıkış süresi etkilenebilmektedir.

Profesyonel ekibimizin yardımıyla başvuru sürecinizi hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Vize başvurularınızın onaylanması sonucunda aldığınız her vizenin gelecekteki başvurularınızda olumlu referans niteliği taşıdığını hatırlatmak isteriz. Norveç vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Ankara ve İzmir ofislerimizle görüşebilir, dilerseniz danışmanlarımızdan randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz. Başvurularınızda sorun yaşamamak için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.