BLOG

Norveç Turistik Vize İşlemleri

A -A +
Norveç Turistik Vize İşlemleri

Resmi adıyla Norveç Krallığı, İskandinav Yarımadasında yer alan, gelişmiş ve ekonomik anlamda güçlü bir ülkedir. Sağlık, özgürlük, sosyal destek alanlarında izlediği politikalarla ön plana çıkan Norveç, doğal güzellikleri ile de turist çeken bir ülkedir. Petrol rezervleri, balık sektörü, eğitim turizmi ile refah seviyesi ve yaşam standartları Avrupa ülkelerinden yüksek olan Norveç, Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen Birleşmiş Milletler, NATO gibi örgütlerin kurucu üyesi olup Schengen Bölgesine dahildir. 

Norveç’in resmi dili Norveççedir, İngilizce de büyük çoğunlukla konuşulmaktadır. Tüm insanlarda hayranlık uyandıran Kuzey Işıkları, film ve müzik festivalleri ile yılın her dönemi ziyaret etmeye değer bir ülke olan Norveç’e seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özel pasaport (Gri, Siyah ve Yeşil) sahipleri, 180 gün içerisinde yapacakları 90 günlük konaklamalı ziyaretlerinde, diğer tüm Schengen ülkelerinde olduğu gibi vize uygulamasından muaftır. Umuma mahsus pasaport sahiplerinin ise Norveç’e seyahat etmeden önce Schengen Turistik vizesi çıkarmaları zorunludur.

Schengen turistik vize, kişilerin seyahat acenteleri aracılığıyla satın almış oldukları turlara katılmaları veya bireysel olarak gezi amaçlı planladıkları Norveç ziyareti için verilmekte olan bir vize türüdür, en fazla 90 günlük verilen turistik vize, ilk kez alacaklara en fazla 1 haftalık verilmekte olup daha sonraki başvurularda daha uzun süreli verilmektedir. Schengen vizesi sahibi Türk vatandaşlar Norveç ve diğer Schengen ülkelerinde vize süreleri boyunca serbestçe seyahat edebilirler. 

Norveç Konsolosluğu, Büyükelçiliği ve konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş vize şirketleri aracılığı ile Norveç Schengen turistik vize başvurusu yapabilirsiniz. Konsolosluklardan bireysel olarak yaptığınız başvurularda tüm prosedürleri eksiksiz yerine getirdiğinizden emin olmanız çok önemlidir. Aksi halde ufak tefek eksiklikler yüzünden maddi, manevi kayıplar ve zaman kaybı yaşamanız mümkündür. Karmaşık ve her geçen gün değişiklik gösterebilen prosedürleri takip etmekte zorlanabileceğinizi düşünüyorsanız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı gibi alanında uzman ve deneyim sahibi danışman kadrosuna sahip bir şirketle çalışmanız konsolosluklar tarafından da tavsiye edilmektedir. 

İlk kez Schengen başvurusu yapacak olan vatandaşların konsolosluklara giderek parmak izi taraması yaptırmaları gerekmektedir. Bu işlem sırasında Re-Vize danışmanlarından biri yanınızda bulunur. Kalan tüm işlemlerinizi ise sizin adınıza yürüterek en hızlı ve sorunsuz şekilde vize onayı almanızı sağlamaya çalışırlar. 

Gerekli evraklarınız arasında bulunan pasaportunuzun 10 yıldan eski ve yıpranmış olmaması ve an az 2 adet boş sayfasının olması gerekir. Uygun boyutlarda çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf, doğru ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu, varlık ve banka hesap dökümünüz, rezervasyon bilgileriniz, seyahat sağlık sigortanız ve mesleğinize, yaşınıza göre değişiklik gösterebilecek diğer evraklar vardır. Konsoloslukların kapalı olduğu ve tatil olduğu günleri göz önünde bulundurarak en az 1 ay önceden başvuru işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz. 15-20 iş günü içerisinde sonuçlanabilen başvuru sürecinizi konsolosluğun kapalı olması veya ek evrak talep etmesi gibi nedenler uzatabilmektedir. 

Ayrıntılı bilgi almak ve Norveç Schengen vize başvurusu yapmak için, Ankara, İzmir ve İstanbul’da bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışman kadromuzla yüz yüze görüşmek için ofislerimizi ziyaret edebilir ya da öncesinde dilerseniz telefon veya canlı destek hattından ulaşarak bilgi edinebilirsiniz. Prosedürler arasında boğulmadan Re-Vize’ye gelin, en hızlı şekilde vizenizi alın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.