BLOG

Norveç Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

A -A +
Norveç Vizesi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

İskandinavya'nın en güzel ülkelerinden biri olan Norveç, doğal güzellikleri ve büyülü atmosferi ile kendine has ülkelerin başında gelmektedir. Resmi adı Norveç Krallığı olan ülkenin yüksek refah seviyesi ve suç oranının oldukça düşük olması sebebiyle gezip görmek kadar yaşamak için de ideal olan ülkelerdendir. Norveç'e pek çok şekilde gitmek mümkündür. Ama hepsinden önemlisi ülkeye gitmeden önce seyahat tipinize göre vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Peki Norveç vizesi alırken nelere dikkat etmeli?

Büyülü Ve Karanlık Bir Atmosfer: Norveç

Norveç, büyülü ve gizemli doğası kadar, karanlık atmosferi ile de dikkat çeken bir ülkedir. Dünya'nın en iyi Black Metal gruplarına ev sahipliği yapmasıyla da tanınan ülke, müzik açısından pek çoklarını geride bırakmaktadır. Black Metal'in öncü gruplarından olan Mayhem'a ev sahipliği yapan ülke, bu gizemli atmosferinin altında pek çok güzelliği de bünyesinde saklar. Harika doğası, muhteşem manzaraları ve ormanları ile seyahat tutkunlarının vazgeçilmez duraklarından biri olan Norveç, aynı zamanda Kuzey Işıkları'nın da en güzel görüldüğü ülkelerden biridir. Ayrıca öneri olarak eğer ülkenin bu minvalde müziklerine ilgiliyseniz 2018'de çıkan Lords Of Chaos filmini izlemenizi öneririz.

Norveç Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Süreçler Nelerdir?

Her ülkede olduğu gibi Norveç'te de bazı vize prosedürleri vardır. Uygulanan bu prosedürler, her ülkeye göre değişkenlik gösterebilir. Ayrıca ülke  Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen AB ülkeleri arasında serbest seyahat hakkı tanıyan Schengen Protokolü'ne taraf bir ülkedir. Dolayısıyla vize alım süreçlerinde titiz detaylar hakimdir.

Öncelikle, sizden istenen evrakların tam hazırlanması ve ilgili konsolosluğa eksiksiz bir şekilde sunulması dikkat etmeniz gereken en önemli kriterdir. Bununla beraber pasaportunuzun 10 yılı aşmamış olması, vize alım sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir. 10 yılı aşan pasaportlar vize sürecinizde red cevabı almanıza sebep olmaktadır. Gireceğiniz mülakatlarda ise, açık ve net bir şekilde kendinizi ifade etmeniz çok önemlidir. Eğer konsolosluk ülkeye geri döneceğinize ikna olmazsa vizeniz yine olumsuz etkilenecektir. Burada kendinizden emin bir tavır takınmanız gerekmektedir. Ancak ifade diliniz açık, net ve ikna edici olmalıdır.

Norveç vizesi almak ve Norveç'e gitmek için Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri'nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, vize süreçleriniz için profesyonel bir destek alabilirsiniz. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına, tüm konsolosluklar artık bu tarz bir desteğin önemini vurgulamaktadır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.