BLOG

Norveç Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Norveç Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

İskandinav Yarımadasının batı kısmında yer alan Norveç Krallığı, doğal güzellikleri, yüksek ekonomik refah seviyesiyle bilinen bir ülkedir. Dünya Mutluluk Raporu’nda yer aldığı gibi Norveç, sağlık, özgürlük ve sosyal yaşam kalitesini artıracak çalışmaları ile örnek teşkil etmekte olup yakaladığı başarı ile göç için favori bir ülke haline gelmiştir. 

Avrupa Birliği üyesi olmamasına rağmen İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn ülkeleri ile birlikte kurulan Avrupa serbest Ticaret Birliği (EFTA) üyesidir. Aynı zamanda Birleşmiş Milletler, NATO, Avrupa Konseyi ve 2001 yılından beri Schengen bölgesine dahildir. Norveç Schengen vize rejimini uyguladığından dolayı, Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Norveç seyahatlerinde Schengen vizesi alması zorunludur. 

Norveç seyahatlerinde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak konaklama hakkı Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahiplerine sunulurken, umuma mahsus pasaport sahiplerinin vize alması gerekmekte olup yapacakları vize başvurusunda dikkat etmeleri gereken birkaç nokta vardır. Vize başvuruları doğrudan konsolosluklardan yapılmamakta, Büyükelçiliğin akredite ettiği, yetkilendirdiği vize başvuru merkezleri ve acenteler üzerinden yapılabilmektedir. Ankara’dan yapılan Norveç Schengen vizesi başvuruları Ankara Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir, İstanbul’dan yapılan başvurular ise Norveç Krallığı’nın yetkilendirdiği Macaristan Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir. 

Seyahat amacınız doğrultusunda diğer her ülkede olduğu gibi farklı kategorilerden başvuru yapmanız gerekmektedir. Bu kategoriler sizin hazırlamanız gereken evrakları belirleyecek olup doğru kategoriden başvuru yapmanız vizenizin olumlu sonuçlanması ve uzun süreli seyahat izni almanız için çok önemlidir. Hazırlayacağınız evraklar arasında hemen hemen en önemli yere sahip olan Vize Dilekçesi, seyahat amacınızı, kalacağınız süreyi, bu süreyi nasıl değerlendireceğinizi, mesleğinizi ve bütçenizi, konaklama bilgilerinizi detaylı, kısa ancak net bir şekilde, resmi bir dil ile anlattığınız dilekçedir. Motivasyon mektubu ile karıştırılmaması gereken bu dilekçe konsolosluğu niyetinizin seyahat amacınıza denk olduğu ve maddi durumunuzun yeterliliği konusunda ikna edeceğiniz resmi bir dilekçedir. 

Gerekli evraklar arasında, pasaportunuz, güncel biyometrik fotoğrafınız, çalıştığınız veya sahibi olduğunuz şirket bilgileriniz, ticari amaçla görüşülecek olan bir şirket var ise o şirketten alınmış resmi bir davetiye, öğrenciyseniz öğrencilik belgeniz, tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz, kimlik fotokopiniz, doğru ve eksiksiz doldurulmuş vize başvuru formu gibi evraklar bulunmaktadır. 2014 yılından beri uygulanmakta olan prosedür gereği ilk kez Schengen vize başvurusunda bulunuyorsanız parmak izi de vermeniz gerekmektedir. 

Bütün bu süreci sizin adınıza yürütecek, gerekli bütün bilgiyi tarafınıza aktaracak, randevunuz sırasında size eşlik edecek olan uzman ve profesyonel vize danışman kadrosuna sahip Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı, Norveç Schengen vizesi için başvuru yapabileceğiniz yetkili bir acente olup aynı zamanda uçak bileti, konaklama ve sağlık sigortası konusunda da ücretsiz danışmanlık sağlamaktadır. Maddi ve manevi kayıp yaşamadan, sorunsuz Norveç vizesi almak için bizimle iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.