BLOG

Öğrenciler İçin Almanya Schengen Vize İşlemleri

A -A +
Öğrenciler İçin Almanya Schengen Vize İşlemleri

Avrupa Birliği’nin kurucu ortaklarından ve en büyük ülkelerinden olan Almanya güçlü ekonomisi, endüstri konusundaki başarısı ve mühendislik alanındaki gelişmişliği ile tanınan bir ülkedir. Tarihi geçmişinin uzunluğu ve şanlılığı sebebiyle de büyük bir turistik destinasyon olan Almanya aynı zamanda yoğun bir Türk göçmen nüfusunu içerisinde barındırdığından dolayı ülkemiz vatandaşlarınca en sık ziyaret edilen yurtdışı ülkelerinden birisidir. Almanya aynı zamanda teknoloji konusunda da Avrupa’nın lider ülkelerinden birisi olarak yer almakta ve gelişmişlik seviyesini sürekli arttırmaktadır.

Eğitim konusunda da köklü bir geçmişe sahip olan ve Avrupa’nın en ünlü felsefecilerini, sosyologlarını ve psikologlarını yetiştirmesiyle tanınan Almanya pek çok öğrenci tarafından eğitim konusunda da tercih edilen bir ülkedir. Aynı zamanda pek çok teknik alan için “ana dil” konumunda olan Almancanın da ana vatanı olması Almanya’yı dil eğitimi için de cazip bir lokasyon kılmaktadır.

Schengen Bölgesi’nde bulunan Almanya’ya yapılacak bir yurt dışı ziyareti bir Schengen Vizesi gerektirecektir ancak eğitim için alacağınız bir vize başvurusunu tamamlayabilmek adına farklı bir prosedür izlemeniz gerekmektedir. 

Öğrenciler genel olarak eğitim görmeleri nedeniyle çalışma hayatında aktif bir rol üstlenemezler. Bu sebepten dolayı da çoğu zaman yapacakları vize başvurularında bir sponsor göstermeleri onlardan beklenir ve bu sponsorlar aile bireyleri, akrabalar veya yakınlar olabilirler. Sponsor destekli yapılan turistik vize başvurularında sponsorun çalışma statüsüne göre talep edilen belgelerin de dosyaya eklenmesi ve seyahat amacının belirtilmesi şarttır. Alman hükümeti vize başvuruları konusunda son derece titiz ve disiplinli bir çalışma yürüttüğünden dolayı eksik veya hatalı bir evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına sebep olacak ve pek çok kayba yol açacaktır. Hükümetin yürüttüğü titiz ve disiplinli çalışma dolayısıyla konsolosluk da bu süre zarfında profesyonel bir ekipten yardım alınmasını önerir ve ekibimizin profesyonelliği referanslarımız ile kanıtlanmıştır.

Schengen Vizesine yönelik bir başvuruyu ilk kez yapıyorsanız ilgili makamda bir parmak izi vermeniz gerekmektedir. Bu parmak izi 5 yıl boyunca makamın veritabanında bulunacaktır. Bir öğrenci olarak Almanya’ya vize başvurusunda bulunuyorsanız hazırlamanız gereken belgelerin arasında öğrenci belgeniz, sponsorunuzun gelir beyanı, uçak bileti rezervasyonunuz, aile gelir beyanınız ve varsa belediye onaylı bir davetiye mektubunun aslı, minimum 3.000 TL’nin bulunduğu şahsi bir banka dökümü, Alman Konsolosluğu’na hitaben yazılmış bir dilekçe gibi belgeler bulunmalıdır. Schengen ülkelerinin talep ettiği pek çok belge benzerdir ancak bazı ayrıntılar farklılıklar gösterdiğinden dolayı belgeler yanlış bir kategori altında toplanabilir ve bunun olmasını önlemenin tek yolu yine profesyonel yardımdır. belgeler yanlış bir kategori altında veya eksik-hatalı hazırlandığı takdirde vize başvurunuz reddedilebilir.

Öğrenciler için Almanya Schengen Vize işlemleri hakkında detaylı bilgi almak ve Almanya vizesine başvurmak için İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek vize konusunda profesyonel yardım alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.