BLOG

Öğrenciler İçin Almanya Vize İşlemleri

A -A +
Öğrenciler İçin Almanya Vize İşlemleri

Dünya'nın en önemli kültür, sanat, ekonomi, ticari merkezlerinden biri olan Almanya, bugün pek çok turistin ziyaretçi noktalarındandır. Pek çok yerden kendine turist çeken ülkeye, yine pek çok açıdan gitmek mümkündür. Örneğin Almanya'ya çalışan vizesi ile  gidebileceğiniz gibi, öğrenci vizesi ile de gidebilirsiniz. Öğrenciler için Almanya vize işlemleri ince ve titiz detaylar içerse de, aslında zor işlemler değildir.

Keşifler Ülkesi Almanya

Almanya, özellikle pek çok keşfe imza atan isimleri bünyesinde barındıran bir ülkedir. Ampul, hesap makinesi, insulin, otomobil motoru, motosiklet ve bunlar gibi daha pek çok şeye Alman mucitler imza atmıştır. Ayrıca Bach, Beethoven, Goethe, Handel, Schumann, Mendelssohn, Brahms gibi dünyaca ünlü isimlerin, sanatçıların da anavatanıdır. Almanya güçlü ekonomisi, sanayisi ve ticaretinin yanında adeta kültür-sanat beşiğidir diyebiliriz. Ülkenin kaliteden ödün vermeden gerçekleştirdiği her türlü sanat, eğitim ve bilim aktiviteleri bugün pek çok kişi tarafından takdir edilmektedir.

Almanya özellikle  barok ve gotik mimari ile bezenmiş sokakları, kendine has kafeleri, eğlence merkezleri ve müzeleri ile kendine hayran bırakan bir ülkedir. Dolayısıyla her kesimin ilgisini kendisine çekmeyi başarmıştır. Özellikle öğrencilerin de uğrak yerlerinden biri olan ülkenin vize prosedürleri sıkı ve titiz olsa da, Türkiye ile olan yakın ilişkilerden dolayı, Almanya vizesi almak kolay bir işlemdir.

Almanya Turistik Öğrenci Vizesi

Diyelim ki öğrencisiniz ve yine de bu güzel ülkeyi ziyaret etmek istiyorsunuz. Elbette bunu istemek en doğal hakkınız. Öğrenci halinizle ülkeye vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, Almanya turistik öğrenci vizesi türüne başvurmanız gerekmektedir. Öğrenciler, Almanya’dan Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak konsolosluğa sunması gerekmektedir. Bu belgelerin eksiksiz ve tam sunulması, vizenizin olumlu sonuçlanması için çok önemlidir. Aksi takdirde vizenizin red cevabı söz konusudur.

Turistik Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Öğrenci olarak Almanya'ya vize başvurusunda bulunmanız için aşağıdaki evrakları hazırlamanız gerekmektedir:

Öğrenci belgeniz,

Sponsorunuzun gelir beyanı,

Uçak bileti rezervasyonu,

Aile gelir beyanı,

Eğer varsa belediye onaylı davetiye mektubunun aslı,

Şahsi banka dökümü (minimum 3.000 TL bakiye bulunmalıdır),

Almanya Konsolosluğu’na hitaben yazılmış dilekçe.

Bu evraklar düzgünce hazırlanıp konsolosluğa verilmelidir. Evraklar eksiksiz ve tam verilse dahi, bazen vizeniz yine de olumsuz sonuçlanabilmektedir. Bunun için profesyonel bir yardım almanız konsolosluklar tarafından önerilmektedir. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, profesyonel ekibimizden yardım alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.