BLOG

Öğrenciler İçin Schengen Vizesi

A -A +
Öğrenciler İçin Schengen Vizesi

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almaları gereken vizedir. 

26 ülkenin Schengen bölgesine üye olduğunu ve bu ülkelerin popülerliklerini düşündüğümüzde, yurtdışına seyahat edenler için Schengen vizesine sahip olmak büyük önem kazanmaktadır. Bu denli önemli bir avantaj sağlayan bir vizenin uzun ve ayrıntılı bir süreç sonucunda verildiğini vurgulamaya herhalde gerek yoktur. Bununla birlikte, süreç doğru yönetildiği takdirde vize alamamanız için herhangi bir neden bulunmaz. Evraklarınızın tam, doğru ve profesyonel bir şekilde hazırlanması gibi konular bu noktada büyük önem taşır. Ayrıca seyahatinize göre vize stratejinizin, başka bir deyişle hangi ülkeden nasıl bir başvuru yapacağınızın (örn. vize kategorileri) planlanması da büyük önem arz etmektedir.

Avrupa’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen öğrenciler, Schengen vizesi alabilmek için öğrencilik durumlarını ve maddi yeterliliklerini belgeleyen evrakları hazırlayarak Schengen vize başvurusunda bulunmalıdır. Öğrenciler, eğitim hayatlarına devam ettikleri için çalışma hayatında aktif şekilde yer almadıklarından dolayı çoğu zaman seyahatlerinin masraflarını karşılayacak bir sponsor göstermeleri beklenir. Bu sponsorlar aile bireyleri veya yakınları olabilir. Sponsor destekli turistik vize başvurularında, sponsorun çalışma statüsüne göre (emekli, kamu çalışanı, işveren vb.) talep edilen belgelerin de başvuru dosyasına eklenmesi gerekir. Eksik/hatalı evrak teslim etmek başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilmektedir. Seyahat amacınızı doğru belirtmeniz de çok önemlidir.

Schengen ülkelerine orada ikamet eden bir yakınlarının veya arkadaşlarının daveti üzerine giden öğrenciler, başvuru evrakları arasına resmi davetiye mektubunu da eklemelidir. Bu davetiye formatı ülkeden ülkeye değişmekle birlikte aynı ana hatlara sahiptir; Schengen ülkeleri konsoloslukları tarafında talep edilen standart bilgiler arasında davet eden kişinin yasal oturum iznini veya vatandaşlığını kanıtlayan bilgiler yer alır. Bazı Avrupa ülkeleri bu davetiyenin resmi onaydan geçmesini talep edebilir. Diğerlerinde ise mektubun size elektronik iletim veya posta yoluyla gönderilmesi yeterli olacaktır.

Bunlar dışında sizden talep edilecek standart belgeler arasında pasaportunuz, biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, eğitiminize devam ettiğinizi gösteren öğrenci belgeniz, vize talep dilekçeniz gibi belgeler bulunur. Evrakların tam listesi için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Profesyonel ekibimizin yardımıyla başvuru sürecinizi hızlı ve eksiksiz bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Vize başvurularınızın onaylanması sonucunda aldığınız her vize size referans olacaktır. Ayrıca, Schengen vizesine ilk kez başvuruyorsanız, parmak izi ve yüz fotoğrafınızdan oluşan biyometrik veriler de talep edilmektedir. Başvuru sahipleri bu işlem için alınan randevu saatinde vize başvuru merkezinde şahsen bulunmalıdır. Schengen vizesi için ilk kez verdiğiniz parmak izi 5 yıl boyunca geçerli olacaktır. Parmak izi randevunuz esnasında profesyonel ekibimizden biri size eşlik edecektir. Bir kez parmak izi verdikten sonra gelecekteki vize başvurularınızı doğrudan profesyonel ekibimiz aracılığıyla sonuçlandırabilir, uzun süreli vizenizi yorulmadan alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.