BLOG

Öğrenciyken Hollanda'yı Ziyaret Etmek İster misiniz: Hollanda Turistik Öğrenci Vizesi

A -A +
Öğrenciyken Hollanda'yı Ziyaret Etmek İster misiniz: Hollanda Turistik Öğrenci Vizesi

Kendine has güzellikleri, mimari yapıları, kültürü ve doğası ile Hollanda; bugün pek çok turistin merak ettiği ve ziyaret etmek istediği yerlerin başında gelmektedir. Ülkeye gitmeden önce seyahat tipinize göre vize almanız gerekmektedir. Eğer öğrenciyken Hollanda'yı ziyaret etmek istiyorsanız, Hollanda’ya gitmeden önce Hollanda turistik öğrenci vizesi almanız gerekmektedir.

Hollanda Turistik Öğrenci Vizesi Nasıl Alabilirim?

Eğer bir öğrenciyseniz Hollanda turistik vizesine başvururken hazırlayacağınız belgeler arasında öğrenci belgeniz, sponsorunuzun gelir beyanı, uçak bileti rezervasyonunuz, aile gelir beyanınız şayet varsa belediye onaylı davetiye ve sizi davet eden kişinin kimlik/pasaport fotokopisi, şahsi banka dökümünüz (ki bu dökümde minimum 3.000 TL bakiye bulunmalıdır), Hollanda Konsolosluğu’na hitaben yazılmış dilekçe gibi belgeler yer almalıdır. Schengen ülkeleri genel olarak benzer belgeler talep etmektedir fakat bazı önemli ayrıntılar arasında farklılıklar doğabildiğinden dolayı talep edilen belgeler eksik veya hatalı hazırlanmamalı ve yanlış bir kategori içerisinde sunulmamalıdır. Aynı zamanda Hollanda’ya yapacağınız uzun süreli bir öğrenci vizesi başvurusunda seyahat ve sağlık sigortalarınızın tam olduğundan da emin olmalı ve bu sigortaların tamamlanmışlığını ispat eden belgeleri konsolosluk aracılığıyla ilgili makama sunmalısınız. Tüm bu prosedürler sona erdiğinde ise Hollanda tarafından vize başvurunuz kabul edilecek ve bu sayede de uzun zamandır hayalini kurduğunuz eğitimi almaya başlayabileceksiniz.

Peki Davetiye Almak Vize Sürecimi Hızlandırır mı?

Hollanda'ya herhangi bir şekilde seyahat etmeyi planlıyorsanız, orada bulunan bir yakınınızdan davetiye almak son derece önemlidir. Hollanda Başkonsolosluğu, Büyükelçilikleri ve yetkili vize şirketlerinden yapabileceğiniz Hollanda Schengen Vizesi başvurusunda bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından umumi pasaport sahipleri, Hollanda’ya seyahat edeceklerse Hollanda’da ikamet eden kişinin davetiye, istek mektubu göndermesi gerekmektedir. Bu belge Hollanda’da belediyelerden alınabilmektedir. Hollanda vizesi alırken ibraz etmeniz gereken diğer belgeler mesleki durumunuza ve yaşınıza göre değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin, eğer 18 yaşından küçükseniz, anne ve/veya babanızla seyahat etmeniz durumunda ebeveynler tarafından imzalanmış, noter onaylı muvafakatname belgesi ibraz edilmelidir.

Hollanda vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak için İzmir, Ankara ve İstanbul'da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.