BLOG

Online Vize Başvurusunda Bulunabileceğiniz Ülkeler

A -A +
Online Vize Başvurusunda Bulunabileceğiniz Ülkeler

Yurt dışında bulunan ve vize isteyen ülkeleri ziyaret edecek kişilerin, uzun süreli ve titiz detaylar içeren bürokratik işlemlerden ve zamandan tasarruf etmesine olanak sağlayan sisteme online vize başvurusu denmektedir. Ziyaretçiler, yani çevrimiçi kullanıcılar bu sistemi kullanarak, gitmek istedikleri ülkelere internet üzerinden vize başvurusunda bulunmaktadırlar. Eğer kişiler gerekli prosedürleri yerine getirmişse elektronik vize uygulaması sayesinde seyahat belgelerini rahatlıkla alabilirler. Peki bu sistem ile hangi ülkelere online bir şekilde vize başvurusunda bulunulur? Bu işin zorluğu nedir? Online vize başvurularında profesyonel destek gerekli midir? Gelin hep beraber bu soruların cevaplarını irdeleyelim.

Hangi Ülkeler İçin Online Vize Başvurusu Yapılır?

Daha çok turistik amaçlı başvurabileceğiniz online vize başvuruları kolay bir işlemdir. ABD, Yeni Zelanda, Ermenistan, Bahreyn, Kamboçya, Yeşil Burun Adaları, Gabon, Gürcistan, Hindistan, Kenya, Kuveyt, Malezya, Moldova, Myanmar, Ruanda, São Tomé ve Príncipe, Singapur, Saint Kitts ve Nevis, Sri Lanka, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda, Özbekistan, Zambiya ve Zimbabve gibi ülkelere online vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Sizden istenen evraklar, seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Bu başvuruları kendiniz bizzat yapabileceğiniz gibi, bir yetkili firma aracılığı ile de yapabilirsiniz.

Neden Profesyonel Vize Danışmanlığı Almalıyım?

Vize başvuru sürecinin en önemli noktalarından biri, ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanmasıdır. Bu belgeler arasında vize talep dilekçesi, pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen dokümanlar vs. bulunmakta olup hepsinin ilgili ülkenin talep ettiği formata göre hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada, reddedilen başvuruların büyük bir bölümünün eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular olduklarını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda, randevuyla başvuru kabul eden ülkelerde vize başvuru randevusunun doğru zamanda ve doğru şekilde alınması da dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir, her konsolosluğun işleyiş süreci birbirinden farklı olup vize başvurusu bu süreler dikkate alınarak seyahat tarihinden makul bir süre önce başlatılmalı, randevu kaydı da buna göre oluşturulmalıdır.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek ya da bize online iletişim formundan ulaşarak ihtiyacınız olan profesyonel desteği uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile alabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.