BLOG

Paris’e Seyahat Ederken Nasıl Vize Alınır?

A -A +
Paris’e Seyahat Ederken Nasıl Vize Alınır?

Romantizm, sanat, şiir ve kültür şehri Paris… Paris’te olmayı kim istemez? İster Eiffel Kulesi’nden muhteşem manzarayı izleyin, ister Champs-Élysées caddesinde turlayın, isterseniz dünyanın en muhteşem eserlerinin bulunduğu Louvre Müzesi’nde tarihin derinliklerine doğru unutulmaz bir yolculuğa çıkın: Paris unutulmaz!

Paris’e gidip bu nefes kesici şehri iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız, Fransa’dan Schengen vizesi almaya ihtiyaç duyacaksınız. “Fransa vizesi nasıl alınır?” diye merak ediyorsanız, Paris seyahatinizde sorun yaşamamanız için Fransa vizesi hakkında dikkat etmeniz gereken noktaları sizler için derledik.

Fransa vizesi alırken dikkat edilmesi gereken noktaların ilki pasaportunuzdur. Fransa, Schengen vize rejimi kapsamında ülkeye girecek T.C. vatandaşlarına vize uygulamakla birlikte yeşil, gri ve siyah pasaport sahipleri 90 günü aşmayan Fransa seyahatlerinde Fransa’ya vizesiz giriş yapabilirler. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri ise Fransa vizesi için başvuru yapmalıdır. Pasaportunuzun son 10 yıl içinde çıkarılmış ve dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olması önem taşır.

Fransa vizesi alırken dikkat etmeniz gereken ikinci önemli konu, seyahat amacınızdır: Hazırlamanız gereken evraklar seyahat amacınıza göre değişecektir. Standart Schengen vize evraklarına ek olarak, seyahat amacınızı belgeleyen dokümanları dosyanıza eklemelisiniz. Örneğin; bir fuar kapsamında ticari ziyaret yapacaksanız, fuar biletiniz dosyaya eklenmelidir. Yahut orada ikamet eden bir yakınınızı ziyaret edecekseniz, yakınınızdan alacağınız davet mektubu da ibraz edilmelidir. 

Fransa vize başvurularında dikkat etmeniz gereken üçüncü nokta, çalışma durumunuzu ve maddi gücünüzü gösteren belgeler olacaktır. Örneğin şirket sahibiyseniz şirketinizin kuruluş belgeleri ve ortaklık yapısı, ticaret sicil kaydı, vergi levhası gibi belgeleri doğru şekilde ibraz etmeniz önemlidir. Öğrenciyseniz, dolayısıyla çalışma hayatında aktif yer almıyorsanız, Paris seyahatinizde masraflarınızı karşılayacak bir sponsor göstermeniz beklenir. Bu durumda, sponsorunuzun çalışma durumunu ve maddi gücünü gösteren evraklar başvuru dosyasında yer almalıdır. Varsa araç, ev gibi taşınmazların ruhsat ve tapularını eklemek de avantaj teşkil edecektir. 

Fransa Schengen vize başvurunuzu tam yetkili TÜRSAB A grubu acente statüsündeki firmamız Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden uzman danışmanlarımız, Fransa seyahatinizde ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm işlemlerinizi sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Bunun dışında, Paris’e giderken ihtiyaç duyabileceğiniz ucuz uçak bileti, konaklama rezervasyonu, seyahat sigortası gibi konularda da tecrübeli turizm ekibimizin ücretsiz danışmanlığından faydalanabilirsiniz. Sorunsuz vize alarak Paris seyahatinizi ertelememek için bizimle Ankara veya İzmir ofislerimizden iletişime geçebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.