BLOG

Paris'te Görmeniz Gereken Yerler

A -A +
Paris'te Görmeniz Gereken Yerler

Fransa’nın başkenti Paris aşıkların ve romantiklerin şehri olarak bilinen ve dünya çapında ün yapmış bir şehirdir. Refah seviyesinin yüksekliği, renkli gece hayatı ve dünya modasına yön veren modacılarıyla tanınan Paris aynı zamanda bünyesinde çok fazla müze bulunduran ve kültürel açıdan son derece zengin olan bir şehirdir.

Gezilip görülecek yer bakımından sizi asla hayal kırıklığına uğratmayacak olan Paris’te ziyaret etmeniz gereken ilk nokta, dillere destan güzelliği ve gizemliliğiyle bilinen Mona Lisa tablosunun da içinde bulunduğu ve dünyanın dört bir yanından gelen tarihi eserlere ev sahipliği yapan Louvre Müzesi’dir.

Louvre Müzesi’nin dışında, Fransa’nın bugüne kadar kazandığı en büyük zaferlerden birini simgeleyen Zafer Takı da (Arc de Triomphe) şehirde görülmesi gereken ve mimari detaylarıyla 7’den 70’e her insanı büyüleyen bir güzelliğe sahiptir. Paris’in simgelerinden biri olan bu yapı 1806’da büyük Fransız imparatoru Napoleon Bonaparte’ın emriyle inşa edilmiştir.

Zafer Takı’nın bulunduğu Charles de Gaulle Meydanı ise ismini Fransa’yı Alman işgalinden kurtaran büyük general de Gaulle’den alan ve dört bir yanı tarihi yapılar ile çevrili bir meydandır. Bu meydanın ilerisinde ise, Fransa’nın en ünlü markalarının, dükkanlarının ve eğlence yerlerinin alabildiğine uzandığı ve bir zamanların İstiklal Caddesi’ni dahi mahcup bırakacak güzellikteki Champs-Elysees caddesi bulunmaktadır.

Fransızlar arasında “Dünyanın en güzel bulvarı” olarak bilinen Champs-Elysees, günümüzde birbirinden lüks modacıların mağazalarına, Paris’in ününe büyük katkıda bulunan kafelere ve restoranlara, sinemalara ve size Paris havasını derinden solutacak turistik dükkanlara ev sahipliği yapmaktadır. Fransa tarihinin en önemli kutlamaları da bu ünlü caddede gerçekleşmektedir. Tour de France bisiklet yarışı, yılbaşı gecesi ve Fransız İhtilali’nin yıldönümü olan Bastille günü, Champs-Elysees caddesinde gerçekleşmektedir.

Gustave Eiffel tarafından inşa edilen Eiffel Kulesi ise Paris’in sembollerinden olan bir başka yapıdır. 324 metrelik bir yüksekliğe sahip bu ünlü yapı tamamıyla demirden yapılmıştır ve yılda yaklaşık 6 milyon turist tarafından ziyaret edilmektedir. İçerisinde sayısız restoranın ve barın bulunduğu kule aynı zamanda Paris’te mükemmel bir akşam geçirme vaadini de size sunmaktadır.

Son olarak, Paris’in en ünlü restoranlarından birisi olan ve sadece aylar önce alabileceğiniz bir randevu ile giriş yapabileceğiniz Le Train Bleu’dan bahsedeceğiz. Agatha Christie’nin birçok yapıtının ilham kaynağı olan, yazarın sık sık yemeklerini yediği bu restoran Paris’teki Gare de Lyon’da bulunur ve dünyanın en lüks restoranlarının arasındadır. Altın varaklı süslemelerin ve ışıltılı avizelerin başınızı döndüreceği Le Train Bleu aynı zamanda size benzerini dünya üzerindeki başka bir restoranda bulamayacağınız bir yemek deneyimi sunuyor.

Fransa’nın bu aşk kokan şehrini görmek ve sorunsuz Fransa vizesi almak için profesyonel vize hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Fransa vizenizi vakit kaybetmeden İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizde, uzmanlarımızla görüşerek vizenizi en doğru şekilde alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.