BLOG

Paris'te Güzel Bir Tatil İçin Fransa Vizesi

A -A +
  Paris'te Güzel Bir Tatil İçin Fransa Vizesi

Aşıklar şehri olarak da bilinen Paris, Fransa'nın başkentidir. Sen Nehri'nin üzerine, Paris Havzası'nın ortasına kurulmuş olan bu güzel şehir, bugün milyonlarca turistin akın ettiği yerlerin başında gelmektedir. Moda ve lüksün dünya başkenti olarak da bilinen Paris, bünyesinde barındırdığı müzeleri, tarihi yapıları, turistik yerleri ile de dünyanın en çok ilgi gösterildiği şehirlerin başında gelmektedir. Eğer Paris'te harika ve güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız, elbette öncelikle yapmanız gereken şey, Fransa vizesi başvurusunda bulunmanızdır. Ülkemize vize uyguladığından dolayı bu güzel ülkeyi ve şehri ziyaret etmeden önce vize uygulamasına tabi tutulacağınızı ve dolayısıyla vize başvurusu yapmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz.

Umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Fransa’ya yapacakları turistik ziyaretlerinden Schengen vizesi almaları gerekmektedir. Yeşil, Gri, Siyah pasaport sahipleri ise 90 güne kadar yapacakları konaklamalı seyahatlerinden vizeden diğer Schengen ülkelerinde olduğu gibi muaf tutulurlar. Schengen vizesi için hazırlamanız gereken evraklar ve prosedürler, işiniz ve seyahat amacınız doğrultusunda kategorilere ayrılarak değişiklik göstermektedir.

Peki Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Fransa vizesi belgeleri, seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik gösterecektir. Fransa Schengen vizesi için, seyahat amacınıza uygun olan kategoriden size uygun olanı seçerek gerekli evrakları bir dosya halinde konsolosluğa sunmalısınız. Her kategori için gerekli belli başlı evraklardan bahsetmek gerekirse, bunlar; seyahatinizin bitiminden itibaren 3 ay daha geçerli olacak pasaportunuz, seyahat sağlık sigortanız, uçak bileti ve konaklama rezervasyonunuz, Schengen vize başvuru formu, vize dilekçesi gibi evraklardır.  Bu noktada Schengen vizesinin farklı kategorilerinin var olduğunu hatırlatmak isteriz. Amacınıza göre değişen bu kategorilerden bazıları; Ticari vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, turistik vize şeklindedir. Bu kategoriler hazırlamanız gereken evrakları belirlemektedir. Ancak hemen her kategoride geçerli olan belli başlı evraklar vardır.

Ayrıca şunu belirtmek gerekir ki, eğer Fransa'da bulunan bir akrabanız ya da yakınınız varsa bu kişinin göndereceği davetiye ile çok daha rahat bir şekilde vize alabilirsiniz. Fransa akraba ziyareti vizesi, kısa süreli vizelerden biri olup vize davetiyesi Fransa’da yasal olarak ikamet eden akrabanız tarafından kaleme alınmalı, davetiyenin orijinali vize başvuru dosyanıza eklenmelidir. Fransa ticari vizesi; iş görüşmesi, fuar, mesleki organizasyon gibi etkinlik veya toplantılara katılmak üzere Fransa’ya seyahat eden kişilerin başvurduğu bir vize türüdür. Bu vize türü için iletilecek davetiye, davet eden firmanın antetli kağıdı üzerinde hazırlanmalı, şirketin unvan ve faaliyet bilgilerinin yanı sıra davet eden çalışanın kimlik bilgileri de başvuruya eklenmelidir. Eğer fuar gibi bir organizasyona katılmak için seyahat ediyorsanız, fuar biletlerinizi dosyanıza eklemek de avantaj sağlayacaktır.

Fransa vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.