BLOG

Planınız Boşa Gitmesin: Vize Dolandırıcılarına Dikkat Edin

A -A +
Planınız Boşa Gitmesin: Vize Dolandırıcılarına Dikkat Edin

Vize süreci, ülkelerin uyguladıkları prosedürlerden dolayı titiz bir süreçtir. Sizden istenen evrakların eksiksiz ve tam teslim edilmesi oldukça önemli bir konudur. Eğer siz, bu süreçte en ufak bir hata yaparsanız vize reddi ile karşılaşmanız mümkündür. İşte bu noktada profesyonel bir yardım almak vize sürecinizde yapmanız gereken en akıllıca tercihtir diyebiliriz. Ancak bazı firmalar kendilerini yetkili bir firma olarak tanıtarak ziyaretçileri mağdur edebilmektedir. Bu gibi durumlarda vize dolandırıcılarına dikkat etmeniz çok önemlidir. "Bir vize şirketinin dolandırıcı olup olmadığını nasıl anlarım?" diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Gelin hep beraber bu konuyu irdeleyelim.

Vize almak için çoğu zaman aracı firmalara ihtiyacınız yoktur. Yurt dışı engeli bulunmayan, pasaport sahibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, gitmek istediği ülkenin konsolosluğuna vize başvurusunda bulunabilir, bireysel randevu alarak vize işlemlerini kendisi takip edebilir. Bazı ülkeler ise yoğun vize talebini karşılamak için bazı yetkili başvuru merkezleriyle çalışmakta olup vize başvuruları bu merkezler üzerinden gerçekleştirilir. Örneğin, Almanya ve İtalya vize başvuruları, yetkili vize başvuru merkezi olan iDATA firması aracılığıyla gerçekleştirilirken İngiltere vize başvuruları ise TLScontact firması aracılığıyla kabul edilmektedir. Hollanda, Fransa, Yunanistan gibi ülkelere seyahat edecekler de VFS Global aracılığıyla başvuru yapabilirler. Dolayısıyla, bu ülkelerden vize almak isteyenler ilgili kuruluşlara bireysel başvuruda bulunabilirler.

Peki Vize Danışmanlık Firması Ne İşe Yarar?

Profesyonel vize danışmanlığı, yanlış ve kötü niyetli yönlendirmelerle başvuru sahiplerinin evraklarını teslim alıp başvuru merkezine götürerek kâr etmek değildir. Bu anlamda kendisini “tek yetkili” olarak tanıtan, ilgili ülkenin resmi konsolosluğu gibi davranarak haksız rekabet üstünlüğü sağlamaya çalışan firmalardan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Bununla birlikte, vize başvurunuzda destek alacağınız firmanın profesyonel olup olmadığını tespit etmek çok önemlidir, zira “korsan” diye tabir edilen firmalar bu konuda fayda sağlamaktan çok zarar verebilirler. Bir firmanın vize danışmanlık hizmeti vermeye yetkili olup olmadığını anlamak için TÜRSAB üyesi olup olmadığına bakabilirsiniz. TÜRSAB A grubu acente statüsünde bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız, vize başvuru işlemlerinizi adınıza yürütmeye ve takip etmeye tam yetkili olup yasal mevzuatla tam uyum halinde faaliyet göstermektedir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.