BLOG

Polonya Çalışan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

A -A +
Polonya Çalışan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Avrupa’nın ortasında bulunan en güzel ülkelerden biri hiç kuşkusuz Polonya’dır. Polonya aynı zamanda uygun fiyatlarından dolayı sık sık turist akınına uğrayan ülkelerden birisidir. Euro bölgesinin dışında kalması sebebiyle özellikle Türkiye’den çok sayıda turist çeken ülke, popüler bir tatil mekanıdır. Türkiye’deki pek çok çalışan yüksek kurlardan sebep tatillerini Polonya’da geçirmektedirler. Bu sebepten dolayı da Polonya için alınacak bir çalışan vizesinin ne gibi prosedürlere tabi olduğu merak uyandıran bir konu haline gelmiştir.

Polonya Çalışan Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Polonya’da geçerli olacak bir çalışan vizesi almak için bazı olgulara dikkat edilmesi gerekir. Bu vizeyi edinebilmek için bir takım evrakların eksiksiz doldurulması koşulu aranmaktadır. Bu evraklar eksiksiz ve kusursuz doldurulmadığı takdirde vize başvurunuzun reddedilme olasılığı hayli yüksektir. Polonya’ya bir çalışan vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli detay budur.

Polonya Çalışan Vizesi ve Schengen Protokolü

Polonya bir AB ülkesidir. Bu sebepten dolayı da 2014 yılından beri Schengen vizesi alımında uygulanan bir protokole tabidir. Bu süreç dahilinde bir Schengen ülkesine vize alırken oldukça dikkatli ve titiz davranmak gerekir. İşlemleriniz başarılı bir şekilde tamamlanır tamamlanmaz Polonya çalışan vizesiyle Schengen Bölgesi’ndeki diğer ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.

Polonya Turistik Çalışan Vizesi İçin Gerekenler Evraklar

Polonya’ya yapacağınız çalışan vizesi tabanlı bir ziyaret için şu evraklara sahip olmanız şarttır:

  • Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği,
  • Şahsi banka dökümü,
  • Son dört aylık bir maaş bordrosu,
  • Çalıştığınız işyerinin ticaret gazetesi kaydı,
  • Oda sicil kaydı,
  • Vergi levhası
  • Dilekçe.

AB dahilindeki ülkeler benzer evraklar istemektedir ancak belirli başlı farklılıklar elbette ki olabilir. Polonya çalışan vizesi için gerekli olan belgeler yukarıda bahsettiğimiz şekildedir.

Polonya Çalışan Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkmaktadır?

Polonya çalışan vizesinin çıkış süresi genellikle seyahat sürenize göre değişmektedir. Ancak genel olarak bu vizeye yönelik başvurular 15 ila 30 gün arasında sonuçlanır. Ancak daha önceden bir Schengen vizesi edinmişseniz bu vizeyi edinme süreniz kısalmaktadır diyebiliriz. Pasaportunuzda bir Polonya vizesinin olduğu durumlarda vizeyi alma süreniz doğal olarak kısalır.

Polonya Çalışan Vizesini Profesyonel Bir Yardım İle Almak

Polonya çalışan vizesi alacağınız süreçte profesyonel yardım almak mantıklı bir seçenektir. Vize alırken ihtiyacınız olan önemli detayların gereken şekilde uygulanması için profesyonel yardım şarttır. Aynı zamanda bul yardım vize başvurunuzu hızlı bir şekilde tamamlamanızı sağlayacaktır. Maddi ve manevi kayıplar yaşamamak adına, profesyonel bir ekipten destek almak, tüm konsoloslukların da önerdiği bir durumdur.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerini ziyaret ederek, tüm vize sürecinizi en sağlıklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.