BLOG

Polonya Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Polonya Eğitim Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Polonya, Bologna Sürecine dahil olan eğitim turizminde uzun yıllardır ön planda olan bir okuldur. Türkiye’den çok sayıda öğrencinin gerek Erasmus programı gerek dil okulu gerekse üniversite veya yüksek lisans eğitimi için büyük sıklıkla tercih ettiği bir ülke olan Polonya, Avrupa Birliği üyesidir. 

Bireysel olarak Polonya Konsolosluğu’ndan başvuru yapabileceğiniz Schengen Polonya Vizesi için aynı zamanda yetkili vize danışmanlık şirketleri aracılığıyla da başvuru yapabilmektesiniz. Profesyonel bir destek almak özellikle okulların kayıt dönemini kaçırmamak adına önemlidir. Hizmet (yeşil), Hususi (gri), Diplomatik (siyah) pasaport sahiplerinin 90 güne kadar konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulmakla birlikte 90 günü aşacak seyahatleri için vizeye tabi tutulurlar. Umumi (bordo) pasaport sahipleri 90 günden az sürecek seyahatlerinde de vizeye tabidir. 

Eğitim Vizesi için yapacağınız Schengen Polonya Vizesi başvurusunda en çok dikkat etmeniz gereken unsurlardan biri motivasyon mektubunuzdur. Vize Dilekçesi ile karıştırılmaması gereken bu mektup o ülkede alacağınız eğitimi nasıl değerlendireceğiniz, Polonya’da kalacağınız süreyi nasıl değerlendireceğiniz, mali durumunuzun yeterliliği ve eğitim almak için neden Polonya’yı seçtiğiniz gibi konuları kısa ancak net bir şekilde belirttiğiniz bir mektuptur. Motivasyon mektubu ile ilgili daha detaylı bilgileri bize ulaşarak alabilirsiniz. 

Okul kayıt belgeleriniz, uçak bileti rezervasyonunuz, seyahat sağlık sigortası ve konaklama bilgileriniz başvuru dosyanızda mutlaka bulunmalıdır. Sponsorunuz olan kişinin varlık dökümü, hesap ve kredi kartı dökümü, çalışıyorsa şirket evraklarının fotokopisi, anne veya babanızdan konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı dilekçe ve öğrenci bilgileriniz ibraz etmeniz gereken diğer gerekli evraklardır. 

Doğru bilgiler ve doğru evraklarla başvuru yapmak çok önemlidir. Herhangi bir aksaklık yaşanması ihtimaline karşılık en geç 1 ay öncesinden vize başvuru işlemlerinize başlamanız gerekmektedir. Her başvurunun onaylanmadığını aklınızda bulundurarak kendinize itiraz süresi veya baştan başvuru yapma süresi tanımalısınız. 

Süreci sizin adınıza yürütebilecek, size gerek duyduğunuz bütün bilgiyi aktarabilecek bilgi birikimine, deneyime sahip profesyonel danışmanlarımız ile maddi, manevi ve zaman kaybı yaşama ihtimalinizi minimuma düşürmek için bizimle hemen iletişime geçin. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı uzun yıllardır bu alanda tecrübe sahibi, güvenilir bir şirket olarak süreci sizin adınıza yürütecek ve her adımda yanınızda olacak danışman kadrosuyla İzmir ve Ankara’daki ofislerinde sizi ağırlamaktan memnuniyet duyacaktır. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.